Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Interne Keuken

La Rose Blanche

vr 11 okt. - 22:00

La Rose Blance is een schat van een documentaire over het laatste Griekse café van Molenbeek.
La Rose Blanche

Al 44 jaar met liefde uitgebaat door twee broers: Pavlos en Kostas, soms liefdevol Kostaanikske genoemd, omdat de pinten er zo goedkoop zijn. Het is een van de weinige cafés in Molenbeek waar je nog alcohol kan krijgen.

Hun café is het koninkrijk van Amar de president, Alphons de keizer, Papa Zaharias de pope, Marie-Claire de buurtwerkster, Joël de flik, Hamidou de konijnenpelser, Boulboul, Taxidriver, Hedi de koppensnijder, Joseph de gifmenger, Pascal de schilder, Sulo de worstelaar, Nadi de buschauffeur, Basri de mijnwerker, Georgos de student, Gamari de visverkoper, Mallama de meermin, Mo de smek, Thanas de zeeman die nooit verder is geraakt dan zijn canapé, Christophe de waal, Mustapha, de bokser, Moustache en Kostas de melomaan.

O ja, en Poli Roumeliotis en Kris Kaerts, de makers van de documentaire. Daar valt zo veel over te zeggen - het is veel meer dan alleen maar een film - dat we twee dingen gaan doen: 1. een link leggen en 2. Kris morgen een bordje soep geven in ruil voor straffe verhalen op de radio.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet