Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Interne Keuken

Lam Gods

za 22 jun. - 17:08

Lam Gods

De wijze waarop het Lam Gods gerestaureerd is, is werkelijk magistraal. Eén puntje van kritiek wel. We kunnen nu niet meer op café vertellen dat het lam vier oren heeft. Was u dat al opgevallen? Foutje bij een vorige restauratie. Het heeft geen zin om nu naar Sint Baafs te rennen om dat te gaan bekijken, want dat hebben ze dus hersteld. Beetje jammer wel. We hadden veel succes met dat verhaal.

Maar geen erg, vanaf zaterdag hebben we een karrenvracht nieuwe verhalen. Dan zit Danny Praet bij ons aan tafel. Hij heeft als hoogleraar antieke en middeleeuwse wijsbegeerte van de UGent meegeschreven aan een gloednieuw boek over het Lam Gods.

Het gaat over Jan en Hubert van Eyck. Over wie wat geschilderd heeft en hoe je dat kan weten. Of je dat überhaupt kan weten. En of Hubert van Eyck wel echt bestaan heeft. Want daar wordt dus door sommigen aan getwijfeld.

Over hoe je het Lam Gods digitaal kan restaureren, een foto van het retabel retoucheren, zeg maar. En waarom je dat zou doen. En wat er gebeurt als je een computer heel lang naar de pareltjes laat kijken op de gewaden van de engelen en heiligen.

En over de diefstal natuurlijk. Ook daar valt nog veel over te zeggen. Maar dat gaan we voor een keer niet doen. Te veel andere interessants.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet