Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: Ayco

Ayco

Laura Marling - Song For Our Daughter

zo 19 apr. - 10:00

Nee, Laura Marling heeft geen dochter. Maar ze maakte wel alvast een plaat voor haar. Om The Girl te leren hoe ze onze moderne maatschappij overleeft. Zonder de trauma’s waar Laura Marling zelf door moest. Of die van haar moeder. Net dertig geworden, vond ze het tijd voor een meesterwerk.
Laura Marling - Song for our daughter

‘Song for our daughter’ stond aangekondigd voor augustus. Laura Marling dacht dat we hem nu al konden gebruiken. Niet getreurd over gemiste promokansen. Haar muziek was nodig deze dagen, zegt ze. Om voor verbinding te zorgen. Ze heeft gelijk.

Tien over elkaar struikelende hoogtepunten van pure schoonheid om ons aan te laven als we naar buiten willen. De soloplaten van Paul McCartney zetten haar op het spoor. Ze herontdekte die – we citeren - toen ze voorbij zijn geverfd haar en te hippe schoenen luisterde. Want Laura Marling is ook grappig. En Macca mag trots zijn op elke track die hij hier inspireerde.

Opgenomen onder haar huis. In een kelderstudio waar ze haar eigen achtergrondkoor speelde. Hoe corona is dat! Ze brak met platenfirma en management en studeerde psychoanalyse. Om vrijer te leven en creëren. Na zes albums waarop het nochtans ook niet slecht ging. Maar inderdaad: ‘Song for our daughter’ is next level.

We moesten aan Joni Mitchell denken. Dat is al vaak over Laura Marling geschreven. Te vroeg blijkbaar. Pas deze keer horen weik meer dan één nummer dat ook op een Joni Mitchell-klassieker mocht. 
Mama Marling spaarde toen Laura jong was een ‘running away fund’ bij elkaar, maar sprak het nooit aan. Het rendeert nu in het recht naar de keel grijpende Fortune. Met Alexandra borduurt ze verder op Alexandra leaving van Leonard Cohen. Blow by blow is van een onbeschrijflijke pracht. En elk nummer dat je eruit licht doet onrecht aan de rest.

We hopen dat Laura’s eerste kind geen jongen is.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet