Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Led Zeppelin opnieuw op 1 in de Classics 1000

za 11 apr. - 17:50

Ook dit jaar domineert Led Zeppelin de Classics 1000 lijst. Al voor het elfde jaar op rij koos de Radio 1 luisteraar voor 'Stairway to Heaven' op 1. Die classic wordt gevolgd door 'Wish you were here' van Pink Floyd en 'Bohemian rhapsody' van Queen.
RADIO 1 Led Zeppelin

Led Zeppelin valt niet van die troon te stoten met 'Stairway to Heaven'. Dit jaar gebeurde wel een switch tussen Pink Floyd en Queen. 'Wish you were here' staat op plaats 2 en 'Bohemian rhapsody' op 3. Vorig jaar was het omgekeerd. 

479 unieke artiesten staan dit jaar in de Classics 1000. The Beatles staan er het vaakst in, met maar liefst 25 noteringen, gevolgd door David Bowie met 19 en Bruce Springsteen, Neil Young, The Rolling Stones met 15.

Jacques Brel is opnieuw de meest aanwezige Belg, met 8 stuks. De meest aanwezige Nederlander is Boudewijn De Groot, met 7 noteringen. 'Mia' van Gorki is ook dit jaar de hoogste Nederlandstalige, op 9.

Er zijn 400 dalers, 412 stijgers en 3 nummers staan op dezelfde plaats als vorig jaar.

'Schism' van Tool is de allersterkste stijger. Dat nummer stijgt 711 plaatsen, van 843 naar 132. De sterkste daler is 'Valerie' van Mark Ronson ft. Amy Winehouse, zij gaan van plaats 126 naar plaats 962.

Er zijn 185 nieuwkomers, nummers die vorig jaar niet in de lijst stonden, waarvan 140 re-entry. De hoogste re-entry is Tom Waits met 'Closing time' op plaats 290.

45 nummers zijn volledig nieuw met als hoogste nieuwkomer op plaats 133 'You’ll never walk alone' van Gerry and the Pacemakers.

Lees ook: 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet