Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

'Leesba(a)r' 8 met t(h)rillende handen: ‘Onschuld', 'Heeft iemand Charlotte Salter gezien?’ en ‘Voor de nieuwe maan’

leesba(ar)

za 29 apr. - 9:59

De achtste podcastaflevering van 'Leesbaar' staat helemaal in het teken van spanning. Pat Donnez (Klara) brengt de nieuwste thriller ‘Onschuld’ van goede vriend Toni Coppers mee. Anja Daems (Radio 2) komt vertellen over ‘Heeft iemand Charlotte Salter gezien?’ van het schrijverspaar Nicci French. Als afsluiter is er Annelies’ geheime dessert: ‘Voor de nieuwe maan’ van Tine Lefebvre.
Pat Donnez, Anja Daems, Annelies Moons en Joris Hessels
© VRT

Op het menu van aflevering 8 

1. Onschuld – Toni Coppers 

Toni Coppers was naar aanleiding van de allereerste Vlaanderenleestdag te gast in ‘Berg en Dal’ op Klara bij Pat Donnez. Hij bracht er zijn nieuwste boek mee: ‘Onschuld’. Coppers schreef het boek samen met zijn vrouw Annick Lambert. Het is al het twintigste boek in de succesreeks rond het hoofdpersonage commissaris Liese Meerhout.

Pat leest alle boeken van hartsvriend Coppers, vertelt hij in ‘Leesba(a)r’. En ook Joris heeft ze allemaal verorberd. Ze bejubelen de psychologische schets van de personages. 

2. Heeft iemand Charlotte Salter gezien? – Nicci French  

Anja Daems geeft toe dat ze eigenlijk niet graag thrillers leest. Toch maakt ze voor ‘Leesba(a)r’ een uitzondering omdat ze wel graag Nicci French leest. Ze brengt de nieuwste psychologische thriller van Nicci French mee: ‘Heeft iemand Charlotte Salter gezien?’.

Charlotte Salter komt niet opdagen op de verjaardag van haar man Alec. Ze is spoorloos. 20 jaar na de feiten komt de gebroken familie terug samen om de verdwijning op te lossen. Anja is laaiend enthousiast over het boek door de goed uitgewerkte personages die je al lezend echt leert kennen.

Lees verder onder de foto's

Joris Hessels
© VRT
Annelies Moons
© VRT
Anja Daems
© VRT
Pat Donnez
© VRT
Joris Hessels en Annelies Moons
© VRT
Joris Hessels
© VRT

3. Voor de nieuwe maan - Tine Lefebvre 

Annelies verzorgt deze week het dessertje voor Joris. Zij stelt ‘Voor de nieuwe maan’ van Tine Lefebvre voor. Dit boek heeft ze al 4 keer zonder aanleiding aan vrienden cadeau gedaan. De thriller gaat over Bores die het moeilijk heeft met de komst van zijn nieuwe zusje Maan. Wanneer zijn zusje en hond verdwijnen, gaat hij op zoek.

Annelies Moons: “Dit is een boek om in te wonen. Met zinnen om verliefd op te zijn en tekeningen die niet louter illustreren, maar verrijken.”

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet