Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Ayco

Ayco

Lykke Li - EYEYE

zo 5 jun. - 22:00

De Zweedse singer-songwriter Li Lykke Timotej Zachrisson brak in 2008 op nog maar 22-jarige leeftijd internationaal door met haar monsterhit ‘I Follow Rivers’. Als Lykke Li wordt ze sindsdien door talloze fans gevolgd, die ook haar nieuwste album 'EYEYE' met open armen zullen ontvangen.
Lykke Li - EYEYE

'EYEYE', dat je gewoon mag uitspreken als ‘eye’, is het vijfde album van Lykke Li. Haar meest recente soloalbum dateert van 2018, dat was ook de eerste keer dat ze muziek uitbracht zonder de hulp van Björn Yttling, van Peter Björn and John. Voor het nieuwe album 'EYEYE' werkte ze wel opnieuw samen met Yttling. De zangeres beschrijft het album als een reeks spraakmemo’s waar je naar luistert tijdens een flinke dosis LSD.

Op het gevaar af een aantal fans teleur te stellen, maakt Lykke haar muziek vandaag de dag intiemer en rustiger. Het eerste nummer op de plaat No hotel is daar het perfecte bewijs van. De break-upsong brengt de zangeres met een fragiele stem, begeleid door een elektrische gitaar. Na de release van het album plaatsten fans van Lykke Li volop huilfoto’s op hun Instagramstory’s met een verwijzing naar 'EYEYE' en voornamelijk No hotel. De droevige toon stopt niet bij één nummer, ze trekt het langzame tempo de hele plaat door. Bij het  zevende en voorlaatste nummer op de plaat, Over, krijgen de muzikale sfeer en lyrics een kleine twist. Op een vrolijkere toon dan in de eerste zes nummers, zingt Li dat ze over haar ex-partner heen is.

Over is een goede overgang naar het achtste en laatste nummer op 'EYEYE': ü&i. De droevige rode draad die zich doorheen het album rijgt, krijgt met die slottrack toch een positief einde. 'EYEYE' is een achtbaan van emoties. De nummers vormen samen een soundtrack voor een gebroken hart dat weer gelijmd moet worden.

Op uitzondering van de eerste twee nummers op het album, kregen alle songs een videoclip, waarbij de emoties niet alleen tekstueel, maar ook visueel te voelen zijn. Elke clip geeft de emoties van het hele lied weer in één minuut. 

Elf dagen na de release van het album postte Li een boodschap op haar Instagrampagina: “So just in case it wasn’t clear, the hardest thing I’ve ever done, blood, sweat, tears, fears, future, past lives, knives is out now. It’s 11 days old, a baby still, drop a comment if you happened to have heard it…………. Also remember it is meant to be heard front to back in one sitting. I spent a million hours mixing it like that. Love and gratitude always ♾👁💔🌠” Neem dus de tijd!

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet