Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

"Meditatie is mentale gymnastiek" (en niets voor softies)

wo 30 jun. - 9:16

Geen EK-wedstrijden vandaag, en ook in onze podcasttips houden we het wat rustiger, en focussen we op... meditatie! Voor zijn baanbrekend onderzoek naar hersenactiviteit bij comapatiënten kreeg Steven Laureys, internationaal gerenommeerd neuroloog, bijna de Nobelprijs voor Geneeskunde. Maar toen hij besloot om het effect van meditatie op ons brein te onderzoeken, verklaarden collega’s hem gek, vertelde hij in 'Touché. Maar hoe mediteer je best? Leer er alles over dankzij #weetikveel.
Ek Podcast

"Via meditatie heb ik leren loslaten. Absoluut willen begrijpen is waarschijnlijk niet de juiste aanpak."

Na zijn (vecht)scheiding ging neuroloog Steven Laureys door een erg moeilijke periode, en greep hij naar alcohol, sigaretten en slaapmiddelen. Dat hij zijn kinderen ook onder de breuk zag lijden, vond hij bijzonder zwaar. Ondertussen heeft Laureys een nieuwe partner, en raakte hij er dankzij meditatie en yoga weer bovenop. "Via meditatie heb ik leren loslaten. Absoluut willen begrijpen is waarschijnlijk niet de juiste aanpak."

"Meditatie is geen religie of iets zweverigs. Meditatie is mentale gymnastiek. Het is ironisch dat ik als onderzoeker van het menselijk bewustzijn zo lang heb gewacht om mij daarin te verdiepen en het aan den lijve te ondervinden."

Beluister hieronder de podcast van 'Touché' met Steven Laureys (of luister via je favoriete podcast-app)

"Meditatie is niets voor softies"

“Ga zitten, sluit je ogen en denk aan niets.” Dit klinkt makkelijker dan het is. Veel mensen vinden mediteren te zweverig en onnodig, maar acteur en regisseur Peter De Graef ontdekte dat meditatie echt kan helen. “Meditatie is een beenharde praktijk”, vertelde hij in #weetikveel. “Het is niet voor softies. Hoewel het vooral softies zijn die de moed hebben om het te gaan doen. Het is beenhard omdat je jezelf enorm tegenkomt en daar gaan de meeste mensen voor op de loop.”

De Graef geeft tips en tricks: hoe lang moet je mediteren? Hoe maak je je hoofd leeg? Waar ga je best zitten?

Beluister hieronder de podcast van #weetikveel (of luister via je favoriete podcast-app)

Ontdek al de podcasts van Radio 1:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet