Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

“Mensen zonder kinderen worden gediscrimineerd door de werkgever”

do 2 jun. - 8:46

Wanneer je als zwangere vrouw solliciteert, is dat niet altijd evident. Ook de combinatie werk-ouderschap is niet altijd even vanzelfsprekend. Daarom wordt vandaag het label ‘Kinderen Toegelaten” gelanceerd. Werkgevers geven op die manier aan dat ze kansen willen geven aan jonge, oudere of toekomstige ouders.
werkvloer

Een goede zaak, vindt luisteraar Noorke, want “discriminatie mag voor niemand”. Maar toch wou ze graag ook een ander pijnpunt aankaarten in Hautekiet.

Noorke vindt namelijk dat mensen zonder kinderen wel eens benadeeld worden op de werkvloer. Zo krijgen mensen die kinderen hebben altijd voorrang wanneer de verlofregeling vastgelegd wordt.  En van mensen zonder kinderen wordt al eens vlugger verwacht “dat ze wat later werken”. 

Voor alle duidelijkheid: Noorke heeft alle begrip voor mensen met kinderen. Maar ze vindt het jammer dat ze gediscrimineerd wordt omdat ze geen kinderen heeft.

Hautekiet legde de stelling van Noorke ook voor aan Marleen Teugels, voorzitster van Amazone (Het kruispunt van gendergelijkheid). Zij legt de verantwoordelijkheid bij het management.  Het is namelijk belangrijk dat werkgevers er oog voor hebben dat ook mensen zonder kinderen niet het slachtoffer worden van afwezigheden van collega’s.  Dit is een kwestie van goed beleid.   

Happy cows give more milk, zegt men wel eens. En daarom moeten werkgevers nadenken over het welzijn van al hun medewerkers.

Noorke staat trouwens niet alleen met haar mening. Ze kreeg veel bijval op Twitter:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet