Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

"Mijn aanvoelen is dat mensen op Europese lijsten nog iets makkelijker op uiterst rechtse partijen stemmen"

ma 27 mei - 2:02

Ook bij de Europese verkiezingen zetten dezelfde tendensen zich door die we ook in eigen land zien: winst voor Vlaams Belang. "Het is een tendens die je Europees ziet: uiterst rechts gaat vooruit in Frankrijk, in Italië... in heel Europa", zegt N-VA-lijsttrekker Geert Bourgeois in 'De Ochtend'.
Geert Bourgeois

"Mijn aanvoelen is dat mensen op Europese lijsten nog iets makkelijker op die (uiterst rechtse) partijen stemmen, omdat men daar minder of geen rekening moet houden met regeringsvorming en bestuurbaarheid" zegt Geert Bourgeois. "En twee: de Europese Unie zal nu krachtdadig moeten optreden aan de buitengrenzen van de Europese Unie. Er moet een halt komen aan illegale migratie."

En hoe denkt hij over een coalitie? "Tot nu toe was er absoluut geen enkele sprake van dat er ook maar enige verenigbaarheid was tussen de programma's van N-VA en die van Vlaams Belang. Maar ik hoor een voorzitter van Vlaams Belang die een andere toon aanslaat, hij zegt dat hij wil spreken, met respect en op een pragmatische manier. Nog eens: ik ben helemaal niet overtuigd. Maar het is goed dat er gesprekken gevoerd worden, Tom Van Grieken moet eerst duidelijk maken wat zijn partij wil."

Beluister het integrale gesprek met Geert Bourgeois:

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet