Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De bende van Annemie

“Mijn vrouw en ik gingen uit elkaar, maar de band bleek sterker dan verwacht”

ma 26 mrt. - 0:24

Guy Swinnen, frontzanger en gitarist van The Scabs, heeft een latrelatie met zijn vrouw. Nadat ze een tijdje uit elkaar waren geweest, vonden ze elkaar weer terug. Nu zien ze elkaar regelmatig, maar ze wonen niet samen. Hij vertelt hoe die latrelatie tot stand kwam.
Guy Swinnen

Guy Swinnen trouwde in 1985 met zijn vrouw. Toen de Scabs uit elkaar gingen, viel ook zijn leven uit elkaar. “Ik probeerde me op te trekken aan mijn vrouw, maar de problemen van vroeger kwamen terug naar boven. Daarmee verwijst hij naar het feit dat hij eerder in de relatie zijn vrouw had bedrogen. Het nummer “Hard Times” gaat daarover. Guy en zijn vrouw gingen uit elkaar. Ze gingen apart wonen, maar zijn nooit officieel gescheiden.

De band bleek sterker dan we dachten.

Na verloop van tijd vonden ze toch terug de weg naar elkaar. “De band bleek toch sterker dan we dachten, en zijn we terug samengekomen,” vertelt Guy. Ze hebben nu een latrelatie. Zijn vrouw woont nog in het huis dat ze ooit samen kochten, en Guy woont apart. Ze zien elkaar op regelmatige basis en proberen vaak af te spreken. “Dat eigen nestje blijven we wel nodig hebben,” zegt hij.

De gulden middenweg

Guy vindt het de ideale oplossing. “Het geeft me heel veel ruimte om met muziek bezig te zijn,” vertelt hij. Hij komt om 2u ’s nachts thuis en kan nog naar muziek luisteren met de volumeknop helemaal open. “Dat zijn dingen die je misschien minder makkelijk doet wanneer je samenwoont,” beweert hij. Het is een gulden middenweg tussen het vrijgezellenleven en het getrouwde leven.

Mijn vrouw is mijn muze.

Guy vindt dat een liefdesband is iets heel sterk is. “De band met mijn vrouw was altijd al sterk, nog voor de problemen,” vertelt hij. Dat bevestigde ook de relatietherapeut die ze bezochten nadat ze uit elkaar gingen. Die voelde dat er een sterke band was ondanks alle problemen. “Nu alles een beetje is gaan liggen, vinden we elkaar terug,” zegt hij. “Mijn vrouw blijft mijn muze,” besluit hij.

Lees ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet