Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Touché

Touché

"Mijn vrouw heeft baarmoederhalskanker. Gelukkig is het snel ontdekt."

di 8 dec. - 10:56

Zondag kwam tv-maker Dieter Coppens langs bij Friedl' Lesage in 'Touché'. Hij vertelde o.a. over zijn actie voor De Warmste Week, maar getuigde ook hoe hij en zijn vrouw zopas slecht nieuws moesten verwerken. Na een medische diagnose bij de gynaecoloog kreeg zijn vrouw het nieuws dat ze baarmoederhalskanker heeft. "Intussen is ze geopereerd en gaat het goed met haar.", vertelde hij.
Dieter Coppens

Het onverwacht slechte nieuws overviel de tv-maker en zijn familie. "Mijn vrouw heeft de goede gewoonte om elke drie jaar langs te gaan bij de gynaecoloog. Elke keer zegt die dan: 'Als je niets hoort, dan is alles in orde'. Maar dit jaar belde dokter met de vraag om toch even langs te komen", zegt Dieter Coppens in 'Touché'.

Operatie tijdens corona

Na de diagnose kwam snel de operatie: "Ze heeft een weekje in het ziekenhuis verbleven en sinds afgelopen vrijdag is ze terug thuis.", vertelt hij.

“Op de scans waren geen uitzaaiingen, maar het is nog afwachten op de resultaten van de verdere onderzoeken. Pas dan zullen we gerust zijn. Af en toe ben ik dan bang dat het fout gaat, maar dat zijn slechts flitsen. Direct daarna denk je weer dat het goed komt. Niet dat we ons nodeloos zorgen maken, maar we hadden het ons wel anders gedroomd”, aldus de tv-maker.

Door corona mocht Dieter zijn vrouw niet gaan bezoeken in het ziekenhuis, iets wat hij zelf begrijpelijk vindt. "Voor haar was dat oké, denk ik. Ze voelde zich zo slecht die eerste dagen, want de operatie en verdoving waren haar slecht bevallen. Normaal zou ze dan alleen gelegen hebben op een kamer, maar nu lag ze samen met een vrouw die dezelfde operatie had ondergaan. Dat heeft haar wel deugd gedaan, want de vrouwen gaan contact houden.", zegt hij.

Kanker in familie

De familie van Dieter Coppens is al meermaals geconfronteerd met kanker. Vandaar misschien ook hoe snel de vragen van de kinderen kwamen: 'Mama, ga jij dan dood of je haar verliezen?', maar de kinderen zijn er goed mee om gegaan”, zegt hij,

“De week dat mijn vrouw in het ziekenhuis lag, hielpen ze rustig mee in het huishouden. En met koken. Ik was echt trots op hen."

Beluister hier het gesprek met Dieter Coppens in Radio 1 Select

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet