Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

Moet dubbele nationaliteit afgeschaft worden?

di 18 apr. - 6:20

CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert pleit voor de afschaffing van de dubbele nationaliteit in ons land, nu blijkt dat heel wat Belgische Turken "ja" stemden tijdens het referendum gisteren. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lijkt gewonnen voor het idee. "Oké, let's do it." Dat werd gisteren gezegd in Terzake.
74%van alle Belgische Turken die gingen stemmen, sprak zich uit als voorstander van meer macht voor Erdogan (Getty Images)

Nergens in Europa hebben Turken zo uitgesproken "ja" gestemd als in ons land. Zo'n 74 procent van alle Belgische Turken die zijn gaan stemmen, sprak zich uit als voorstander van meer macht voor president Recep Tayyip Erdogan.

En dat is jammer, vindt CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert. "Ik ben een democraat en dus moet ik deze uitslag erkennen", zegt hij. "Ik zeg niet dat de mensen verkeerd hebben gestemd, maar we hebben denk ik toch enkele zaken geleerd tijdens de campagne. We staan op met een autocratisch regime naast de deur. We kunnen niet zomaar zeggen dat er niets is gebeurd."

Reageer

  • Moet de dubbele nationaliteit verboden worden voor niet-Europeanen?

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet