Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

Moeten woonzorgcentra meer aandacht schenken aan de genderidentiteit van hun bewoners?

wo 18 jan. - 7:09

Er zijn naar schatting 200.000 oudere holebi’s en transgenders in België. Een deel van hen woont in een woonzorgcentrum, maar vaak is er in de ouderenzorg nog te weinig aandacht voor de eigenheid van deze mensen.
Foto: Belga

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, organiseert morgen een studiedag om daar verandering in te brengen. De bedoeling is om een dialoog te starten over de noden van oudere holebi’s en transgenderpersonen en hoe op hun behoeften een gepast antwoord te bieden. 

Vandeurzen: “Woonzorgcentra kunnen met hun diversiteitsbeleid aandacht geven aan de behoeften van holebi’s en transgenders en drempelverlagend werken zodat zij zich meer thuis voelen in het woonzorgcentrum. Net als hetero’s snakken zij immers naar een veilige en vertrouwde omgeving waar ze zichzelf kunnen zijn en met respect voor hun leefstijl en identiteit worden bejegend.”

Reageer

  • Vind jij dat woonzorgcentra meer aandacht moeten schenken aan de genderidentiteit van hun bewoners? Hoe moeten ze dat aanpakken?

Wil je anoniem iets kwijt of mogen wij je bellen tijdens onze uitzending? Mail je reactie (met je telefoonnummer) naar hautekiet@radio1.be.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet