Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: #weetikveel

#weetikveel

Narcist

di 3 aug. - 4:15

De mooie Narcissus is niet geïnteresseerd in andere mensen. De Nimf echo is wanhopig verliefd op hem, maar hij negeert haar. Echo sterft van verdriet. Maar ook met Narcissus loopt het slecht af.
Narcist

In een kristalheldere waterplas ziet hij zijn spiegelbeeld, maar denkt dat het een geest is. Getroffen door de schoonheid van het beeld in het water is hij op slag verliefd. Maar elke keer als hij de beeltenis in het water wil omhelzen, verdwijnt die in de waterrimpelingen... Het verdriet van Narcissus is zo groot dat hij wegkwijnt en er enkel nog een bloem overblijft. 

Een narcist is een verliefd op zichzelf, wil bewonderd worden en succesvol zijn. Alles moet grandioos zijn, groots. Het kan niet op.  Soms in zo'n overdreven mate dat het een ziekte is. Zo'n 6 procent van de bevolking heeft dit ziektebeeld, dat ook vaak gepaard gaat met depressie, angsten en verslavingen.

Psychotherapeute Diane Ruthgeers, die jarenlang in een Psychiatrisch Ziekenhuis werkte,  werd gefascineerd door deze mysterieuze pathologie en schreef "Geboeid door narcisme, mythe en masker". Kobe Ilse stelt de vragen.

Herbeluister deze uitzending:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet