Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Allez Allez

“Net als mijn zoontje met autisme wou ik tot de essentie komen”

za 24 mrt. - 4:03

Night Prayer, de nieuwe plaat Jasper Steverlinck, heeft veel gemeen met de autismespectrumstoornis van zijn zoontje. “Als mens verandert dat je gevoelswereld.”
"Als mens verandert een zoon met autismespectrumstoornis je gevoelswereld."

Zes jaar bleef het stil rond Jasper Steverlinck. “Ik heb veel geluk dat mensen mijn muziek weer zo omarmd hebben”, getuigt de muzikant in Allez Allez.

“Veel nummers van tegenwoordig zitten productioneel helemaal vol. Ik ging voor less is more. Dat is niets nieuws natuurlijk. Maar het was wel spannend, enkel stem en gitaar.”

“Achteraf heb ik gezien dat er veel analogie is met het verhaal van Ben, mijn zoontje dat autismespectrumstoornis heeft. Niet per se in de teksten, wel in die omwenteling.”

Wegnemen

“Als mens verandert dat je gevoelswereld", gaat Steverlinck verder. "Door zijn autisme moet Ben veel dingen strippen. Wij moeten ervoor zorgen dat we heel veel drukte-impulsen, zoals lawaai of een te lange interactie met andere mensen, wegnemen. Zijn emmer is heel rap vol, waardoor hij zich niet op iets anders kunt concentreren of zelfs leren, omdat die emoties hem overnemen.”

Ik wou tot de essentie komen

“Dat letterlijk wegnemen van dingen waarin ik ook leef, dagdagelijks, heb ik naar analogie toegepast in mijn plaat. Ik heb de dingen weggenomen die er niet hoefden te zijn, om tot de essentie ervan te komen.”

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet