Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

Niet alleen rooms-katholieke godsdienst voor toekomstige leraren aan het UCLL

ma 18 sep. - 5:34

Studenten van de Katholieke scholengroep UC Leuven-Limburg moeten dit schooljaar voor het eerst niet alleen rooms-katholieke godsdienst volgen. Ook andere levensbeschouwingen worden een volwaardig vak.
Niet alleen rooms-katholieke godsdienst voor toekomstige leraren aan het UCLL

Vandaag start in ongeveer de helft van de hogescholen in Vlaanderen het nieuwe academiejaar. Voor de studenten van de Katholieke scholengroep UC Leuven-Limburg ziet de opleiding voor kleuterleider of onderwijzer er dit jaar opvallend anders uit. Zo kunnen de toekomstige leraren voor het eerst kiezen voor een andere godsdienst dan het rooms-katholicisme als volwaardig vak. Zo kunnen afgestudeerde leerkrachten die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in de islam werken in islamitische scholen. De opleiding wordt georganiseerd voor alle erkende levensbeschouwingen.

"Vanaf dit jaar krijgen de studenten in het eerste jaar een vak algemene levensbeschouwingen, zo komen ze met alle religies in aanraking" vertelt algemeen directeur Marc Vandewalle in De Ochtend. "Wij leiden veel leerkrachten op en de meesten gaan nadien werken in een rooms-katholieke school. Maar de samenleving is veranderd en we willen de toekomstige leerkrachten niet alleen via dogma's in aanraking willen laten komen met andere godsdiensten."

"Vanuit sommige gemeenschappen hoorden we dat er soms moeilijkheden waren om aan de opleiding tot onderwijzer te beginnen omdat je verplicht was rooms-katholieke godsdienst te volgen. Met deze verandering hopen we die barrière wegvalt."

Bron: vrtnws.be

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet