Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De wereld van Sofie

"Niet depressief, maar donkerte hoort wel bij mij"

do 13 dec. - 11:31

Acteur Warre Borgmans worstelt met een door veel mensen onvermoede donkere, zwartgallige kant. "Ik ben niet depressief maar donkerte is iets dat constant broeit in mij, het hoort bij mij" vertelt hij in 'De Wereld van Sofie'.
Warre Borgmans

Warre Borgmans goochelt met guitigheid, in al zijn projecten op de planken of op het scherm, maar hij heeft ook een donkere kant. Die wordt gevoed door een eerder zwak geloof in zichzelf. "Doe ik het wel goed?" "Hoor ik er wel bij?"  

"Ik zag het ook bij mijn vader. In gezelschap fleurde hij op maar als kleermaker zat hij vaak eenzaam te werken in zijn atelier. Ik herinner mij de vaak zwarte blik van mijn vader. "Kan ik het wel goed genoeg?" sprak hij dan met zijn ogen. "

"Mijn beroep is niet zonder risico" vertelt Borgmans. "Als acteur ben je vaak onzeker en toch moet je je bloot geven. Maar is het is ook een geweldige job omdat ik er veel mensen mee ontmoet en vooral jonge mensen die mij energie geven."

Borgmans heeft het vooral lastig wanneer hij alleen is. "Daarnaast ben ik ook gevoelig voor grotere gevoelens die over onze planeet hangen. Tijdens Obama was er een grote golf van optimisme maar dat optimisme is nu met Trump en een aantal leiders met eerder dictatoriale trekken helemaal weg. De wereld zit in een grote dip en ik vrees dat we daar pas over 200 jaar uit komen."

Hoe gaat Borgmans de somberheid te lijf? "Rust en wandelen zijn de beste medicijnen. Naarmate ik ouder word, heb ik er meer en meer nood aan."

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet