Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

Nieuwe James Bond-film in de zalen: "Een twijfelende Bond, sterke vrouwenrollen en perfect getimede actiescènes"

wo 29 sep. - 10:31

Na lang wachten is de nieuwe James Bond-film 'No time to die' gisteren in première gegaan. De release van de film werd maar liefst drie keer uitgesteld wegens de coronapandemie, maar nu is het zover. Vanaf morgen kan iedereen de film gaan bekijken in de zalen. Onze filmman Lieven Van Gils zag hem gisteren al. "Het is een goede James Bond-film met veel klassieke elementen", zegt hij in 'De Ochtend'. "Daarnaast zien we ook een twijfelende James Bond en sterke vrouwenrollen."
No Time To Die

De release van de nieuwe James Bond-film werd voorafgegaan door veel geheimdoenerij. De pers mocht de film niet op voorhand zien en moest op blinde piloot interviews afnemen met de hoofdrolspelers en de regisseur. Tijdens de première waren journalisten wel welkom, maar ook hier waren strikte veiligheidsmaatregelen, zodat er niets zou uitlekken.

"We moesten allemaal onze gsm afgeven, toen we de zaal binnengingen. Die ging in een zakje en werd verzegeld, alsof de Britse geheime dienst ermee te maken had", zegt Lieven Van Gils in 'De Ochend'.

"Er wordt een spelletje gespeeld, maar je kunt niet anders dan meedoen. Je bent mee aan die hype aan het timmeren en je weet nog niet of het wel verantwoord is."

Van Gils vindt 'No time to die' een goede James Bond-film. "Het is een klassieke Bond-film met exotische locaties, achtervolgingen, auto's en motoren, mooie vrouwen uiteraard, gadgets en een spetterende finale."

(lees verder onder de trailer)

Zoekende James Bond

De film is de laatste met Daniel Craig in de rol van 007. "Je zou deze film als een soort van afronding kunnen zien. De vijf films met Craig vormen een beetje een geheel en je ziet dat personage in die vijf films ook wel evolueren."

Zo makkelijk als hij zijn tegenstanders uitschakelt, zo moeilijk heeft hij het om een mooi parcours in de liefde uit te bouwen.

"Je krijgt een zoekende James Bond te zien. Zo makkelijk als hij zijn tegenstanders uitschakelt, zo moeilijk heeft hij het om een mooi parcours in de liefde uit te bouwen. Hij duikt niet meer in elke film met een andere vrouw in bed. Hij wil iets opbouwen met zijn lief, maar dat lukt niet zo goed, want hij is een keertje bedrogen geweest en dan verlies je het vertrouwen. Hij is een man van vlees en bloed en dat is wel mooi om te zien."

Van Gils vindt de actiescènes perfect geregisseerd. "Cary Joji Fukunaga doet dat met veel gevoel voor timing, maar toch sleept de film af en toe een beetje, want hij duurt heel erg lang."

Sterke vrouwenrollen

Naast de twijfelende James Bond staan enkele sterke vrouwenrollen. "In het begin van de film is de code 007 in handen van een vrouw, een zwarte vrouw nog wel, gespeeld door Lachana Lynch", zegt Van Gils. Bond zelf geniet immers van zijn pensioen in Jamaica. "Ze doet dat echt geweldig. Een heel krachtige vrouwenrol. Ze neemt als actrice ook echt haar verantwoordelijkheid als rolmodel voor zwarte jonge vrouwen. Black empowerment in James Bond, dat werd wel een beetje tijd."

Ook actrice Anna de Armas maakte indruk, hoewel ze maar eventjes in de film opduikt. "Ze doet dat met zoveel panache, humor en zwier dat ze echt blijft hangen."

Wordt de nieuwe James Bond een vrouw? "Er wordt nu heel veel over gespeculeerd. Daniel Craig is 53 jaar, hij was 15 jaar verbonden aan de rol. Er is een tijd van komen en van gaan voor James Bond. Dan kan een nieuwe generatie opgroeien met een nieuwe James Bond, maar wie het wordt, weten we nog niet."

Beluister het gesprek met Lieven Van Gils in 'De Ochtend' via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet