Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Wonderland

Ode aan Fela Kuti, boegbeeld van de Afrikaanse muziek

do 1 mrt. - 4:38

Wie afrobeat zegt, denkt meteen aan Fela Kuti. Hij gaf zijn talent door aan zijn twee zonen, Femi en Seun. Die laatste brengt morgen een nieuw album uit, Femi deed dat op 23 februari. Voer voor een (meer dan terechte) special over Fela Kuti. Oghene Kologbo, een Nigeriaanse gitarist die nog met Fela Kuti heeft gespeeld in Africa 70, krijgt een hoofdrol in deze uitzending.
Jeroen Revalk, Oghene Kologbo en Korneel De Clercq

Jeroen Revalk en Korneel De Clercq brengen in één uur een overzicht van de ongelofelijke carrière van Fela Kuti en de evolutie van de Afrobeat.

Ze worden daarbij geholpen door O.K., zoals Kologbo zich nu laat noemen. Hij haalt bijvoorbeeld herinneringen op over Kalakuta Republic, de 'commune' die Fela stichtte en waar hij woonde met zijn 27 echtgenotes en muzikanten, over de grote spanningen met de militaire dictatuur en over dit legendarische concert in Berlijn. 

Met 71 reisden we af naar Berlijn. We mochten allemaal blijven, we kregen politiek asiel. Maar Fela wilde niet, hij keerde terug. We bleven met 11 achter in Europa.

Hier zie je Oghene Kologbo tenorgitaar spelen.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet