Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: #weetikveel

#weetikveel

Oekraïne

vr 28 jan. - 17:48

De spanningen tussen Rusland en Oekraïne lopen steeds hoger op. Het sluimerende conflict duurt al 8 jaar en er vielen intussen ruim 10.000 slachtoffers.
Vlag

We kennen Oekraïne van de kernramp in Tsjernobyl, maar veel verder komen we doorgaans niet.  Het is het grootste land dat helemaal in Europa en het is een intrigerende bestemming.

Kerstdag wordt er op 7 januari gevierd, president Zelenski is een voormalig komiek, Kiev heeft het diepste metrostation ter wereld, polsstokspringer Sergey Boebka verbeterde 35 keer het wereldrecord en inwoners van Oekraïne zijn de West-Vlamingen van Oost-Europa….

Maar de geschiedenis van Oekraïne heeft ook donkere bladzijden. Zo ligt het grootste  massagraf van de slachtoffers van het nazisme in Oekraïne. In het ravijn van  Babyn Yar vonden meer dan 100.00 joden de dood.

Irina Zbrozjek, is een Oekraiënse vrouw die al 20 jaar in ons land woont. Zij kent het land van binnenuit, want een groot stuk van haar familie woont nog ginder. En jaarlijks gaat ze er een tweetal keer op bezoek. Kobe Ilsen stelt de vragen.

Luister naar de uitzending:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet