Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

Onderzoek naar "prikincident" tijdens voetbalmatch KV Mechelen loopt, nog geen zicht op mogelijke dader

ma 23 mei - 5:43

Het onderzoek naar het mogelijke prikincident tijdens de voetbalwedstrijd tussen KV Mechelen en Racing Genk afgelopen weekend, is volop bezig. 14 Mechelse supporters werden plots onwel, kort nadat ze een prik hadden gevoeld. Er is voorlopig nog geen zicht op een eventuele dader.
voetbalmatch KV Mechelen

Opschudding tijdens de laatste voetbalwedstrijd van het seizoen in de eerste klasse afgelopen weekend. 14 supporters van KV Mechelen werden plots onwel. Het gaat om mannen en vrouwen. En om meerderjarigen en minderjarigen. Ze zaten allemaal in hetzelfde vak, achter de goal.

De slachtoffers gaven aan dat ze kort voor ze onwel werden een prik hadden gevoeld. Een van de pistes die daarom onderzocht wordt, is of er sprake is van "needle spiking". Dat is een fenomeen uit het uitgaansleven waarbij mensen geprikt worden. In een poging om ze te verdoven om ze te beroven of te misbruiken.

Uit de eerste toxicologische analyse blijkt dat er geen sporen zijn gevonden van verdovende middelen. Al horen we dat de focus daar initieel vooral lag op het mogelijk ontdekken van levensbedreigende substanties. De bloed- en urinestalen worden nog onderzocht op andere stoffen. De komende dagen wordt daar meer informatie over verwacht.

Daarnaast worden de slachtoffers en getuigen verhoord. En dat kan wel wat tijd in beslag nemen. Het gaat om relatief veel mensen, waaronder ook enkele minderjarigen. Bij een verhoor van een minderjarige moeten de ouders eerst toestemming geven. Ook de camerabeelden uit het stadion worden onderzocht.

Er zou nog geen concreet zicht zijn op een mogelijke dader. Op sociale media circuleren intussen de wildste geruchten over wat er zou zijn gebeurd. De politiediensten vragen wie informatie denkt te hebben, die eerst en vooral met de onderzoekers te delen.

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet