Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Ochtend

Ontbijten met minister Jo Brouns: "Verschil tussen werken en niet werken moet groter"

za 17 dec. - 8:10

Een ontbijt, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook 'weg van de Wetstraat'. Vandaag is Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) de gast. 
Jo Brouns
© Eric Lalmand (Belga)

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft Vlaanderen 30.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. 18.000 van hen zijn op een zogenoemde beroepsactieve leeftijd, van wie zowat een derde (6.298) aangemeld zijn bij de VDAB. Amper 2.229 Oekraïense vluchtelingen hebben tot nu toe ook effectief gewerkt hier.

Vlaams minister van Economie en Landbouw Jo Brouns wil hen nu actief naar de arbeidsmarkt begeleiden: “De Vlaamse regering verplicht een VDAB-inschrijving voor Oekraïners. Volgende week schrijven we lokale besturen aan om hen maximaal naar de VDAB te sturen. Je voelt dat die mensen iets willen terug doen. Werk is een middel om nog beter te integreren.” Een mogelijke sanctie? "Dat kan inderdaad op dat leefloon zijn." 

BEKIJK - Ontbijten met minister van Werk Jo Brouns (CD&V):

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet