Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: #weetikveel

#weetikveel

Ontdek de meest opvallendste weetjes van #weetikveel

vr 9 apr. - 20:33

Enkele dagen geleden kon je kijken naar de laatste aflevering van #weetikveel op Eén, dat geïnspireerd is op het populaire Radio1-programma. Daarin gaat Kobe Ilsen samen met een expert op zoek naar de meest interessantste weetjes over een bepaald onderwerp. Maar wat zijn nu die meest opvallende en zotste weetjes die we geleerd hebben door de podcast? We geven je graag een overzicht en verwijzen je door naar onze #weetikveel-podcasts!
Kobe met hond

#weetikveel: Longen

Wist je dat onze longen ongeveer 2 kg wegen en bestaan uit 2400 km luchtwegen?

Onze longen bestaan uit een soort buizenwerk met daarrond een sponsachtig weefsel die samen ongeveer 2 kg wegen. Ze zijn niet alleen gevuld met lucht maar ook met weefsel en bloedvaten. Er stroomt veel bloed doorheen en zo komen we meteen bij de belangrijkste functie van onze longen want zij voorzien ons lichaam en al onze organen van zuurstof. Wil je meer te weten komen over de wondere wereld van je longen? Luister dan naar de volledige aflevering waarin Kobe praat met longarts Eva Van Braeckel.

#weetikveel: Honden

Wist je dat de hond al 32.000 jaar het leven deelt met de mens?

Heel wat mensen hebben een hond als huisdier en houden er enorm van. Men denkt dat de hond al zo’n 32.000 jaar gewend is aan de omgang met mensen en zo dus al jaren met elkaar een verhaal en een leven delen. Wetenschappers weten dat de hond ooit uit de wolf ontstaan is maar of er mensen zijn geweest die tamme wolven beginnen fokken zijn, daar is men nog niet helemaal aan uit. Ook helemaal weg van ons meest voorkomende geliefde huisdier? Dan kan je hieronder naar de hele aflevering luisteren met Kobe Ilsen en specialist dierengedrag Tiny De Keuster.

#weetikveel: Vogelspotten

Wist je dat Georgië hét walhalla is voor de vogelspotter?

Naast Noorwegen is Georgië the place to be om verschillende vogelsoorten te spotten. Daar wil vogelspotter Begijn Le Bleu absoluut nog naartoe reizen omdat er miljoenen roofvogels over dit land trekken die je niet te zien krijgt in België. Beluister het volledige verhaal over de sport van het vogelspotten in deze podcastaflevering.

#weetikveel: Drugs

Wist je dat je als havenarbeider om en bij 50.000 euro kan verdienen als je een drugscontainer op juiste plaats zet?

Om de drugstrafiek te kunnen stoppen zouden alle containers bij aankomst op de haven moeten gecontroleerd worden maar dat gebeurt slechts bij 1 tot 2%. Sommige havenarbeiders en kraanchauffeurs worden onder een vorm van chantage betaald om de containers met drugs op de begane grond te plaatsten zodat ze niet onderschept worden. En dat kan soms grote gevolgen hebben voor de arbeiders. Ook zo getriggerd door dit opmerkelijk weetje? Dan verwijzen we je graag door naar de volledige aflevering waarin fotojournalist en antropoloog Teun Voeten zijn verhaal doet.

#weetikveel: Seriemoordenaars

Wist je dat de hartslag van een seriemoordenaar daalt wanneer hij/zij een moord pleegt?

Je kan het je amper voorstellen maar wanneer seriemoordenaars een moord plegen, worden zij helemaal rustig en gaat hun hartslag dalen. Terwijl wij zouden ontploffen van de zenuwen, worden zij uiterst kalm. Een dubbele persoonlijk kan je wel zeggen en daarom zijn ze zo moeilijk te pakken te krijgen, vertelt advocaat en strafpleiter Jef Vermassen in deze aflevering van #weetikveel.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet