Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: Zandman

Zandman

Ontdek de podcast 'Afscheid van een auto' in 'Zandman'

wo 22 jun. - 9:44

In 1982 reisden romancier Julio Cortazar en fotografe Carol Dunlop van Parijs naar Marseille in een Volkswagenbusje. In 2020 deed theater- en audiomaker Adriaan Van Aken deze reis over. Volgens hetzelfde reglement. Maar in zijn eentje, aan boord van zijn gezinswagen. Doel: na 30 dagen en 60 stops Marseille bereiken. Om vervolgens een autoloos bestaan aan te vatten. Ontdek de podcast 'Afscheid van een auto' in 'Zandman'.
Afscheid van een auto

Mijn voertuig en ik maken deze reis bij wijze van afscheid. Een langgerekt afscheid. Een afscheid van elkaar. Want in Marseille zal ik mijn geliefde gezinswagen verpatsen, met de trein naar huis terugkeren en van dan af een leven leiden zonder ooit nog een auto te bezitten.

Straks begint het weer. Het eeuwige filerijden op de Autoroute du Soleil. Kan het ook anders? Dat is de vraag die theater- en audiomaker Adriaan Van Aken zich stelde in de podcast 'Afscheid van een auto'. Hij liet zich inspireren door de reis die romancier Julio Cortazar en fotografe Carol Dunlop in de jaren 80 maakten. Het duo trok toen van Parijs naar Marseille in hun volkswagenbusje. Julio en Carol deden er een volle maand over omdat ze op élke snelwegparking die ze tegenkwamen een stop maakten, en op elke tweede parking de nacht doorbrachten! Een absurd-poëtische reis die resulteerde in de roman 'De Autonauten van de Kosmosnelweg'.

Zandman

Zandman' laat je deze week kennismaken met de integrale podcast 'Afscheid van een auto' van Adriaan Van Aken/Het nieuwstedelijk op maandag 20, dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 juni, telkens tussen 22 en 23 uur. Of luister wanneer het je past, via Radio 1 Select of onze app.

Meer info en de volledige podcast vind je op www.nieuwstedelijk.be

Luister ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet