Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De Ochtend

Ontvoering van minderjarige jongen uit Limburg na 42 dagen goed afgelopen

ma 1 jun. - 8:14

Een jongen van 13 is vrijgelaten, nadat hij 42 dagen geleden ontvoerd werd door een zwaarbewapende bende. Nadat de jongen in veiligheid gebracht werd, is er een grote politie-inval geweest. Daarbij zouden volgens onze informatie meerdere verdachten opgepakt zijn. Nog volgens onze informatie eisten de ontvoerders miljoenen euro's losgeld.
Ontvoering

Het lijkt een verhaal uit een misdaadthriller te zijn, maar het was een bikkelharde realiteit. 

Miljoenen euro's losgeld

"In de nacht van 20 op 21 april werd de jongen op een gewelddadige manier ontvoerd", zegt het parket van Limburg tijdens een persconferentie. "Ze kwamen in een gestolen voertuig toe, waren gemaskerd en zwaar bewapend." Bij de ontvoering zouden ook enkele andere mensen bedreigd zijn. De ontvoerders zouden maar liefst enkele miljoenen euro's losgeld geëist hebben. Of er ook iets betaald werd, is nog niet duidelijk. "Het is mogelijk dat dit ook in het midden wordt gelaten, om mensen niet op ideeën te brengen", aldus Philip Heymans van de justitieredactie in 'De Ochtend'.

Telefoontaps

Met man en macht probeerde de politie de jongen terug te vinden. Er zouden tientallen telefoontaps geplaatst zijn, maar zonder succes. Er werd heel omzichtig te werk gegaan, want de politie moest natuurlijk zeker weten dat de jongen in veiligheid was voor ze kon ingrijpen. "Er waren veelvuldige contacten tussen de ontvoerders en de familie. Twee maal was er een teken van leven", vertelt het parket. "Tijdens heel deze periode stond het belang en het leven van het kind voorop. Dat was de leidraad van het onderzoek."

Het onderzoek gebeurde daarom in het grootse geheim en media die op de hoogte waren van de ontvoering, werd gevraagd om stil te blijven.

Ontknoping

Vanochtend heel vroeg kende de ontvoering dan toch een ontknoping. De jongen werd vrijgelaten door zijn ontvoerders en bij een grote politieactie zijn vervolgens 7 verdachten uit Limburg en Antwerpen opgepakt, die eerder al gekend waren bij het gerecht. In totaal werden er 12 huiszoekingen uitgevoerd. Waarom de jongen precies ontvoerd werd, wordt nog onderzocht.

 

Beluister hier alvast het gesprek uit 'De Ochtend':

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet