Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: De Wereld van Sofie

De Wereld van Sofie

"Ook al ben ik gelukkig getrouwd, ik ben nog nooit verliefd geweest"

vr 26 mrt. - 11:01

Een tijdje geleden kreeg ‘De Wereld van Sofie’ een berichtje van Maria. Ze vertelde dat ze nog nooit verliefd geweest was, nog nooit! Zonder veel omhaal, gewoon een mededeling. Dat waar iedereen zo over toetert, waar miljarden films over gemaakt zijn, boeken geschreven, gedichten bedacht, songs over gecomponeerd. “Ik ken dat niet”, zei Maria.
RELATIES

“Ik vind het helemaal niet erg dat ik niet verliefd ben. Omdat ik niet weet wat voor gevoel dat is. Was ik nu ooit één keer verliefd geweest, dan zou ik het misschien wel erg vinden", vertelt Maria in 'De Wereld van Sofie'.

Ten huwelijk gevraagd

Toch is Maria geen eenzame vrouw geworden. Integendeel, ze kreeg zelfs een echtgenoot! “Ik heb Jos ontmoet in een discotheek. Ik was bevriend met een vriend van hem. Hij had een rode polo aan, een jeans, mooie schoenen. Zwart haar en een snorretje. Dat was voor mij de max in die tijd. Ik viel altijd op jongens met een rode polo en een jeans", vertelt Maria over de ontmoeting met haar echtgenoot Jos.

“Ik had natuurlijk al een kusje gegeven. ’s Anderdaags belt zijn vriend : ‘Zeg ik moet eens iets vertellen. Jos verkeert al vier jaar.’ Ik zeg : ‘Dat maakt mij niet uit, er zijn mannen genoeg.' Een half later belt Jos. Ik zei : ‘Voor mij moet je het niet uitmaken. Want vier jaar is al een hele tijd.’ Hij : ‘Ja, maar ik ben haar beu’. 'Dan moet je het uitmaken', zei ik.

Ik zei dat ik wel wou trouwen, maar dat ik wel niet echt verliefd was. Ik zei 'we zien wel wat er van komt met de tijd'.

En toen stelde hij voor om naar La Rochelle te gaan, op vakantie. Daar heeft hij me ten huwelijk gevraagd. Ik heb toen vlakaf gezegd dat ik nog nooit verliefd geweest was. 'Ik wil wel trouwen, maar ik ben wel niet echt verliefd. We zien wel wat er van komt met de tijd.' Op goed geluk noemen ze dat zeker in plaats van verliefdheid.”

Kriebels

“Hoe verliefd zijn voelt? Waarschijnlijk die kriebels, een speciaal gevoel in je buik. Ik geloof niet in liefde op het eerste gezicht, ik weet niet of dat wel bestaat. Dan moet je anders zijn dan ik waarschijnlijk. Ik kan me niet inbeelden dat ik een andere man tegenkom en Jos daar meteen voor in de steek laat. Niemand kan me zo ver krijgen. Ik zou Jos nooit in de steek laten want ik heb veel te veel bewondering voor die mens. Hij heeft altijd keihard gewerkt.”

Ik zou Jos nooit in de steek laten want ik heb veel te veel bewondering voor die mens.

“Dat sluit niet uit natuurlijk, dat als mijn man er ooit niet meer is, ik misschien toch nog eens verliefd word", aldus onze luisteraar. 

Spijt

"Liefde en verliefdheid zijn twee totaal andere dingen volgens Maria. "Ik geef liefde aan heel veel mensen, maar verliefd, nee. Je hebt veel meer aan liefde dan aan verliefdheid".

Toch hoopt Maria alsnog verliefd te worden, om te weten wat het is: "Ik heb natuurlijk al spijt gehad dat ik dat nog nooit gevoeld heb. Ik wil die bloemetjes en die bijtjes, dat gevoel in je buik wel eens meemaken. Want dat moet heel prettig zijn", besluit ze.

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet