Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Wonderland

Op stap met muzikant Neil Hannon

do 29 sep. - 10:28

The Divine Comedy heeft een nieuw album, 'Foreverland'. Ronald Verhaegen nam Neil Hannon mee door Brussel voor een gesprek over het album.
Neil Hannon in Brussel

In de Koninginnegalerij stel ik Neil een vraag over 'Catherine The Great'. Zij is niet de enige historische figuur op het album. Napoleon zit in de opener 'Napoleon Complex'. "I am not a tall man," lacht Neil. Hij gebruikt historische figuren vooral om iets over zijn eigen leven te zeggen.

Foreverland

De titeltrack van het album is 'Foreverland'. Een plek die symbool staat voor waar je naar op zoek bent in je leven. En waarbij je jezelf moet overtuigen om te blijven zoeken, zoals een ontdekkingsreiziger die zijn crew probeert te overtuigen om door te gaan :"We zijn dichtbij, ik voel het, de plek is net achter de horzion."

Van de Koninginnegalerij gaat het naar de Grote Markt. Daar maakt Neil zich vrolijk over de toeristen die het stadhuis bekijken alsof het een attractie is. Hij haalt zijn notitieboekje boven en noteert:

Het contrast is interessant: de Grote Markt is tegelijk historisch en Disneyland

Neil's nieuwe vriendin Cathy beheerst zijn leven en dus ook zijn songs. Foreverland is een romantisch album. Geen cynische songs over bankiers zoals op het vorige album 'Bang Goes The Knighthood'. "But I still hate the bankers, don't worry," voegt hij er snel aan toe terwijl we langs de Brusselse Beurs wandelen.

De vleugelpiano van Nat King Cole

Eindbestemming is café L' Archiduc, een art deco jazzcafé in de Dansaertstraat. "This is pretty cool," zegt Neil als we deur openzwaaien. Het café ziet eruit alsof het sinds de jaren '30 niet meer is veranderd. Midden in het café staat een vleugelpiano. "Een legendarisch instrument," vertelt de eigenaar.

De grote Nat King Cole heeft hier nog op die piano gespeeld

In een wip zit Neil achter de toetsen.

We hadden het tijdens de wandeling ook nog over voetbal, cricket en 'Take On Me' van A-HA.

Beluister hier het hele interview met Neil Hannon, samen met 3 exclusieve live-songs vanop zijn showcase in de gebouwen van PIAS in Brussel.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet