Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: De Wereld Vandaag

De Wereld Vandaag

Ophef om uitspraken Johan Derksen: "Ongelooflijk schokkend hoe dit weggelachen werd"

wo 27 apr. - 6:40

In Nederland is beroering ontstaan na uitspraken van voormalig voetbalanalist en profvoetballer Johan Derksen (73) in de talkshow 'Vandaag Inside'. Daarin biechtte hij op dat hij, toen hij 22 was, een kaars in een bewusteloze vrouw heeft gestoken. Muzikante Aafke Romeijn en auteur Manon Uphoff reageren in 'De Wereld Vandaag'. “Het is ongelooflijk schokkend hoe dit verhaal ook nog eens weggelachen en gebagatelliseerd werd."
Johan Derksen

“Als ik eraan terugdenk, je schaamt je kapot”: zo begon Johan Derksen gisteravond zijn opmerkelijke biecht in 'Vandaag Inside', waar werd gediscussieerd over Johnny de Mol die stopt als presentator van Nederlandse talkshow 'HLF8' na een beschuldiging van seksueel misbruik.

Naar aanleiding van die discussie deed Derksen een eigen verhaal uit de doeken van toen hij 22 jaar was. “Ik was met de keeper van Veendam en twee juffrouwen op stap", zei hij. "We gingen mee naar die woning en die juffrouwen zijn zo dronken, die kotsen ons helemaal onder. Die juffrouw lag bewusteloos op de bank en er stond zo'n grote kaars. Die hebben we erin gestopt en toen zijn we weggegaan."

“We hebben allemaal jeugdzonden", zei hij daarover. "Ik denk dat iedereen dat soort avonturen heeft beleefd waar je later van denkt: niet zo netjes.”

Aan tafel in de studio werd lacherig op het verhaal van Derksen gereageerd. Sommige gasten voegden er nog enkele opmerkelijke uitspraken aan toe. Zo vroeg iemand of hij de kaars had aangestoken en vulde hij er lacherig aan toe "dat ze geluk had dat er geen honkbalknuppel stond", want "dan was ze verder van huis".

Hoewel Derksen aangaf dat hij zich schaamt voor de gebeurtenis, biedt hij toch zijn excuses niet aan. “Het is een jeugdzonde die ik heb opgebiecht, daarmee heb ik me kwetsbaar opgesteld”, zo vertelt hij aan AD.nl.

"Snap niet dat niemand in de studio begrepen heeft wat dit doet met slachtoffers"

"Ik kon niet geloven wat ik zag en hoorde" reageert auteur Manon Uphoff in 'De Wereld Vandaag'. "Het geheel straalt een sfeer uit van: 'het kan niet gek genoeg zijn'. Dat vind ik enorm schokkend. Zeker met wat er de afgelopen jaren rond #metoo naar buiten is gekomen, kan ik me niet voorstellen dat er mensen zijn die dit zo bagatelliseren."

Muzikante en auteur Aafke Romeijn voelt ook mee met de vrouw die dit meemaakte. Mogelijk heeft zij het fragment ook op televisie gezien. "Johan Derksen gebruikt dit verhaal om deze vrouw in de media nog een keer aan de schandpaal te nagelen. Ik snap niet dat niemand in de studio begrepen heeft wat dit doet met slachtoffers."

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'

Lees ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet