Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

Opnieuw ontploffingen gehoord op de Krim: bij Krimbrug en militair vliegveld van Sebastopol

vr 19 aug. - 5:22

Op het door de Russen geannexeerde schiereiland de Krim zijn vanavond opnieuw verschillende ontploffingen gehoord: dit keer bij het vliegveld van Sebastopol, helemaal in het zuiden van de Krim, maar ook in de buurt van de brug die de Krim met het Russische vasteland verbindt. Russische autoriteiten zeggen dat er geen schade is.
Archiefbeeld van de brug die de Russen bouwden tussen de Krim en het Russische vasteland

Op sociale media deden de afgelopen uren filmpjes en geruchten de ronde over nieuwe explosies op de Krim. Maar bevestiging van wat er precies gebeurd is, is er nog niet.

Volgens het Amerikaanse persagentschap Reuters, dat zich baseert op lokale bronnen, zijn er zeker vier ontploffingen gehoord in de omgeving van de stad Sebastopol, helemaal in het zuiden van de Krim.

De explosies zouden hebben plaatsgevonden in de buurt van Belbek, waar de militaire luchthaven van Sebastopol zich bevindt. De Russische autoriteiten zeggen dat de luchtafweer in het gebied een Oekraïense drone heeft neergehaald en dat er geen schade is.

Op sociale media wordt beweerd dat dit beelden zijn van de ontploffingen, maar bevestiging is er dus niet:

Daarnaast wordt er vanavond ook gewag gemaakt van ontploffingen bij Kertsj, een stad op de oostelijke kaap van de Krim, waar de Krimbrug de verbinding maakt met het Russische vasteland.

Ook hiervan circuleren vage en onbevestigde beelden:

Het Russische persbureau TASS meldt dat daar volgens de lokale autoriteiten ook de luchtafweer geactiveerd werd en dat de stad Kertsj noch de belangrijke brug in gevaar zijn. Volgens een lokale functionaris zou ook daar een drone zijn neergeschoten.

Twee dagen geleden waren er al ontploffingen op de Krim, toen was onder andere een munitiedepot geraakt. Een goede week geleden waren er ook al ontploffingen op een militaire luchthaven.

Bron: vrtnws.be en De ochtend

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet