Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: Nieuwe Feiten

Nieuwe Feiten

Ouderdomsdiscriminatie mag niet meer in Groot-Brittannië

di 11 jan. - 18:05

Al hebben ze daar over het kanaal wel een mooi woord voor: 'ageism'. Wat wil het geval? De 53-jarige televisiepresentatrice Miriam O'Reilly (foto) heeft gedeeltelijk gelijk gekregen in haar zaak tegen haar voormalige werkgever BBC. Ze daagde BBC voor de rechtbank wegens discriminatie op basis van leeftijd en geslacht.

O'Reilly was het gezicht van het populaire programma Countryfile. Toen de makers van de show over het landelijke leven in Groot-Brittannië het programma restyleden, werd ze vervangen door een veel jongere collega. De mannelijke copresentator John Craven (68) mocht blijven. De BBC-directie had haar vooraf al gewaarschuwd dat zo moest opletten met haar rimpels, als high definition televisie haar intrede zou doen.

De rechter gaf haar gelijk wat betreft de discriminatie op basis van leeftijd, maar niet op basis van geslacht. "Ik heb dit gedaan omdat ik dit moest doen. Ik zou mezelf niet meer voor de spiegel kunnen zien staan als ik geen actie zou hebben ondernomen hebben tegen dit onrecht", reageerde ze opgelucht.

De rechter moet de schadevergoeding nog bepalen, maar de BBC heeft zich al geëxcuseerd en wil praten over een nieuwe samenwerking.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet