Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Interne Keuken

Overleven in de gevangenis

za 30 nov. - 0:28

We hebben de keuze. We kunnen Fred Klee een crimineel noemen en een gevangenisklant. Of we kunnen zeggen dat hij auteur is, muzikant en theatermaker.
Boekcover Radio Cachot, Fred Klee

Fred Klee is dat allemaal. Veroordeeld wegens fraude. Hij kreeg zeven jaar. In beroep werden er dat vijf, waarvan hij er vier effectief achter de tralies heeft doorgebracht.

Dat is ondertussen twaalf jaar geleden, in 2007 kwam Fred Klee vrij. Maar zijn gevangenisjaren blijven door zijn hoofd spoken. Ze hebben hem voor het leven getekend. 

Het minste wat je van Fred Klee kan zeggen, is dat hij zijn straftijd zinvol heeft doorgebracht. Door zijn creativiteit, zijn muzikaal talent en zijn taalvaardigheid heeft hij zich in de gevangenis nuttig gemaakt en heeft hij er inspiratie gevonden. Dat heeft een paar jaar geleden geleid tot een theatervoorstelling, en nu tot een CD en een boek: Radio Cachot.

Zaterdag zit Fred Klee aan de Interne Keukentafel. Die tafel staat in De Studio in de Maarschalk Gerardstraat. Dat is honderdvijftig meter van de Antwerpse gevangenis in de Begijnenstraat.

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet