Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

Overzichtsexpo Kamagurka: “De rode draad is dat er altijd iets te lachen valt”

za 28 jul. - 9:19

In Den Bosch in Nederland is een overzicht van 50 jaar Kama te zien. Inclusief een hightech-robot die tekeningen en teksten spuit.
Overzichtsexpo Kamagurka

Wie op een knopje van de Kamabot drukt, krijgt “een schuine of een fijne grap” te horen, of ziet een tekening. Om de vijf seconden wordt er iets geprojecteerd. De robot krijgt ook constant input van de smartphone van Kamagurka, met nieuwe tekeningen en verse foto’s.

Op de overzichtstentoonstelling in het Noordbrabants museum in Den Bosch is ook de allereerste tekening van Kamagurka te zien, een tekening van Fred Flintstone, gemaakt toen hij acht was, op basis van een afbeelding in de krant. Op zijn vijftiende tekende Kama zelf al voor een krant, met name 'De Zeewacht' uit Oostende.

De expo is het resultaat van het eindwerk van een student, die “archeologisch onderzoek” deed in het atelier van Kamagurka. Het resultaat is best wel “ontroerend”, zegt de kunstenaar in “De Ochtend” op Radio 1. Of er een rode draad loopt doorheen 50 jaar werk? “Dat er altijd wel iets te lachen valt. Ik kan het gewoon niet laten.”

De expo “Kamagurkistan. Voorbij de grenzen van de ernst” is te beleven in het Noordbrabants Museum in Den Bosch tot en met 28 oktober 2018.

Bron: vrtnws.be en De Ochtend

Lees ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet