Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Ozark Henry live bij Ayco

ma 19 sep. - 9:30

Twintig jaar na zijn succesalbum 'Birthmarks' brengt Ozark Henry een jubileumversie uit. Met daarop een nieuwe versie van de grootste hit uit die plaat, 'Sweet Instigator'. Die versie nam hij op met Nederlandse zangeres en actrice Ellen ten Damme. Ze waren beiden te gast bij Ayco en brachten een ingetogen versie van 'Sweet Instigator'. "Ik dacht dat het mijn laatste plaat was."
Ozark Henry

Piet Goddaer, beter bekend als Ozark Henry, bracht in 2001 het album 'Birthmarks' uit. "Ik dacht dat dat mijn laatste plaat was", biecht de zanger op. "Ik had de connectie met het grote publiek niet gevonden voordien. Dus besloot ik om alles uit de kast te halen voor die plaat, 'nu het nog kon'." Het album deed het toch verrassend goed.

Ozark Henry voelde de klik met het publiek pas toen 'Birthmarks' het al heel goed deed. Het was pas toen hij op Werchter stond dat het doordrong. "Het was alsof we van de ene op de andere dag plots bekend waren. Het was heel speciaal." 

Jubileumeditie

Het succesnummer van 'Birthmarks' was 'Sweet Instigator'. Twintig jaar nadat het nummer uitkwam neemt Ozark Henry het opnieuw op, in een duet met Nederlandse zangeres en actrice Ellen ten Damme. "Ik had er toen niet aan gedacht dat het nummer ook een duet kon zijn, want ik doe dat wel heel graag", zegt de zanger.

'Sweet Instigator' gaat over onvoorwaardelijke liefde. "Daarom wilde ik het ook brengen met een sterke vrouw." Zijn oog viel al snel op Ellen. "Ik zei natuurlijk meteen 'ja', het is altijd leuk als zoiets je pad kruist", zegt Ellen, "Als het bij me past dan zeker."

Bekijk hier de nieuwe versie van 'Sweet Instigator'

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet