Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Interne Keuken

Paarse peekes

za 13 apr. - 9:36

Call me old fashioned, maar een wortel is oranje, punt. De paarse en witte variant die tegenwoordig eens zo duur te koop is, is modieuze hipster-nieuwerwetsigheid. Mijn gedacht.
Wortels, niet oranje.

Helaas, wij dwalen. Als op oude schilderijen wortels worden afgebeeld, zijn die zelden oranje. Meestal paars of wit of geel of groenachtig. De wortel is pas relatief recent iconisch oranje.

(Tekst loopt door onder de foto.)

Oude witte wortel

Oude witte wortel

Dat is twee keer interessant. Zowel kunsthistorisch als plantkundig zit daar stof tot nadenken in. Ive De Smet en David Vergauwen hebben elkaar daarin gevonden: Ive is plantenbioloog, David is kunsthistoricus. Samen doen zij onderzoek naar historische groenten.

Daarvoor hebben ze uw hulp nodig. Spot the carrot is hun crowd scienceproject waarbij zij aan het publiek - dat zijn u en ik - vragen om bij een museumbezoek extra te letten op afbeeldingen van groenten en fruit op oude schilderijen. Maak er een foto van en stuur die door naar ArtGeneticsDavidIve@gmail.com. (Hier staat meer uitleg.) Eeuwige dankbaarheid.

Als u er meer over wil weten, kan u naar de cursussen die David en Ive daarover houden bij Amarant, of u kan zaterdag naar Interne Keuken luisteren. Ive De Smet zit aan de keukentafel.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet