Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: Zandman

Zandman

'Parallel' brengt de belangrijkste gebeurtenissen uit de Belgische geschiedenis. Met alternatieve feiten.

ma 3 jan. - 8:26

Leidde Sandra Kim jarenlang een dubbelleven als spion van de KGB? Werd in 1968 per ongeluk een zomer lang het homohuwelijk gelegaliseerd? En was de BRTN maandenlang het slachtoffer van een slinkse chantage? Het antwoord is natuurlijk nee. Maar dat hinderde Radio 1 niet om er een documentairereeks over te maken. Eén met alternatieve feiten.
Parallel

De podcast 'Parallel' brengt een Belgische geschiedenis die haast uit een parallel universum lijkt te komen. Een universum waarin Antwerpse drugkartels tijgers en apen inzetten, waar de Sovjets ei zo na de macht grepen in België, waar Bob Dylan in Cinema Cartoons werd opgepakt en waar Apple door een speling van het lot nergens zoveel belastingen betaalt als in Knokke.

De nieuwe fictiepodcast is het werk van Het Geluidshuis, bekend van onder meer de reeks 'Heerlijk Hoorspel'. Deze keer richtte het productiehuis haar pijlen op een nieuw soort sprookje: fake news. Voor de vijf audio-documentaires vol alternatieve feiten interviewden ze tientallen alternatieve getuigen, componeerden ze muziek, lieten ze een bekende radiostem trippen op LSD en gaven ze Sandra Kim een reeks nieuwe hits. Ze nemen de luisteraar mee naar de Siberische toendra, het midden van de Noordzee en de toiletten van de VRT.

Daarvoor kregen ze de hulp van een uitgebreide cast topacteurs én Bekende Vlamingen, die laatsten nog het vaakst als zichzelf. U herkent vast bekende stemmen als Frank Raes, Patrick Janssens, Alex Agnew, Andre Vermeulen, Walter Grootaers en Carl Dircksens. Naast een sterrencast met onder meer Günther Lesage, Ingrid De Vos, Koen De Sutter, Esther Lybeert, Isabelle Van Hecke, Sara Vertongen.

Luister:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet