Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: De Wereld Vandaag

De Wereld Vandaag

Parlement geeft na een marathondebat het vertrouwen aan de regering

do 14 okt. - 4:35

Het parlement heeft na een marathondebat van 34 uur het vertrouwen gegeven aan de regering, met 81 stemmen van de meerderheid tegen 59 stemmen van de oppositie.
Parlement

De voorbije dagen discussieerde de Kamer over de beleidsverklaring van de premier en de begroting voor het volgende jaar. Nadat de algemene bespreking vannacht werd afgerond, werden de ministers en staatssecretarissen nog de hele dag ondervraagd over de genomen maatregelen.  Vooral N-VA en Vlaams Belang namen ruim de tijd bij hun interventies.

Tijdens het afsluitende themadebat benadrukten Sander Loones (N-VA) en Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) dat ze de begrotingsoefening ongeloofwaardig vinden. "Opgeblazen bedragen", "zeepbellen" en "belastingsregering" waren maar enkele van de termen die tijdens hun respectieve tussenkomsten vielen.

Volgens staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open VLD) is met de begrotingsoefening de weg naar het budgettair herstel ingeslagen. Voor haar is dat herstel de manier om de staatsschuld onder controle te houden.

"Als we die niet onder de knoet houden, zal de staatsschuld ons onder de knoet krijgen." De staatssecretaris merkte nog op dat de staatsschuld voor de start van de regering richting 120 procent van het bbp ging. "Dat scenario is afgewend."

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet