Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

Peter Persyn (NV-A): "Postnatale zorg moet beter georganiseerd worden"

wo 27 jul. - 9:02

Nu minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) vorig jaar de "ligduur" van kersverse moeders verminderd heeft, is er nood aan betere postnatale zorg. De drie meerderheidspartijen dienen daarover een wetsvoorstel in. "In veruit de meeste gevallen is het perfect mogelijk om snel terug naar huis te gaan, als de thuiszorg klaar staat om de pas bevallen vrouw te ondersteunen", zegt Vlaams Parlementslid Peter Persyn (N-VA).
Wetsvoorstel voor betere postnatale verzorging aan huis
In sommige regio's in Vlaanderen is er een tekort aan vroedvrouwen en aan kraamverzorgenden, waardoor het risico bestaat dat kwetsbare vrouwen en gezinnen als eersten uit de boot vallen.

Daarom dient Persyn samen met Katrien Schryvers (CD&V) en Freya Saeys (Open VLD) een wetsvoorstel in. De meerderheidspartijen vragen daarin onder meer dat de opleidingsmodule kraamzorg voor verzorgenden overal in Vlaanderen wordt aangeboden.

De opleiding van vroedvrouwen moet meer aandacht besteden aan thuiszorg, in lessen én stages. Daarnaast moeten vroedvrouwenpraktijken gestimuleerd worden om zich beter te organiseren, digitalisering incluis, en moeten er vroedvrouwenkringen opgericht worden die wachtdiensten kunnen organiseren.

 
 
 
Bron: deredactie.be

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet