Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

Peter Vandenbempt: "Uitschakeling zou ondenkbaar en onvergeeflijk zijn"

ma 2 jul. - 5:24

De Rode Duivels spelen vanavond tegen Japan in de 1/8e finales van het WK. Peter Vandenbempt is duidelijk: tegen dit Japan moet België gewoon winnen. "Wij zullen het als ploeg moeten doen", beseffen de Japanners.
Peter Vandenbempt (foto © VRT)

"Japan is een bescheiden ploeg"

Hoe moeten we dit Japanse elftal inschatten? "Japan is zeker een bescheiden ploeg, een van de mindere tegenstanders die overblijven in de Wereldbeker", vindt Peter Vandenbempt.

"Maar ze koppelen wel Japanse discipline aan overgave, energie, techniek en ook wel goeie organisatie. Het is een zeer mobiel elftal waarmee de Belgische verdediging misschien wel eens problemen zou kunnen hebben."

"De allerbeste spelers zijn misschien toch al wat over hun hoogtepunt heen. Honda kan geen hele wedstrijd meer spelen. Doelman Kawashima kennen we ook. Die kan een mindere dag hebben, zoals hij er op dit WK al een paar gehad heeft. Maar hij kan ook geweldig zijn en dan heeft België wel een probleem."

(lees verder onder de foto)

"Kaarten liggen gunstig"

Toch zou Japan geen al te grote hindernis mogen vormen voor deze Rode Duivels. "België is gekomen om ver door te gaan op deze Wereldbeker. Dan mag Japan natuurlijk nooit een probleem zijn", vindt Peter Vandenbempt.

"Zelfs door het allerbeste Japan uitgeschakeld worden, zou voor België ondenkbaar en onvergeeflijk zijn. Maar het zal wel een flinke wedstrijd zijn. België zal goed moeten zijn. Dat zien we ook op dit WK: ploegen die toch een flink stuk minder kwaliteit te bieden hebben, maken er meestal toch een stevige wedstrijd van."

"Japan is erdoor geraakt dankzij de gele kaarten en de coach heeft iets heel raars gedaan in die laatste groepswedstrijd door met 6 andere spelers te voetballen. Het rommelt binnen het Japanse huishouden, ook omdat de opstelling al is uitgelekt. Wat dat betreft liggen de kaarten toch gunstig."

Yoshida: "Staan voor moeilijke opdracht"

België is de favoriet en dus kruipen de Japanners maar wat graag in de underdogrol. "Wat betreft individueel talent zijn zij een pak beter dan wij", zegt verdediger Maya Yoshida.

"Maar soms kan een goede teamgeest het ook halen van individueel talent. En dan maken we een kans. Hopelijk kunnen we een stevige organisatie neerzetten. We beseffen wel dat we voor een moeilijke opdracht staan. We zullen er als ploeg moeten staan. We zijn allemaal opgewonden om te spelen tegen een van de beste teams ter wereld."

Japanse bondscoach: "Niet op penalty's geoefend"

Japan moet het van zijn collectief hebben, weet ook bondscoach Akira Nishino. "Bij ons gaat het niet om individuen, maar om het team", vertelde Nishino daags voor de wedstrijd.

"We zitten nu bij de laatste 16 op een WK en dus volgen er enorme uitdagingen. We moeten oplossingen zoeken op het veld. We willen graag een Japanse wedstrijd spelen. België is hoogstwaarschijnlijk sterker, maar ze hebben ongetwijfeld ook zwakke punten."

Op strafschoppen hebben de Japanners niet getraind. "Individueel werken de spelers daar wel eens aan, maar als team hebben we er niet op geoefend. Als het in een wedstrijd tot penalty's komt, is dat vooral mentaal moeilijk. Op training kun je zo'n situatie niet nabootsen. Ik vind het dus niet nuttig om erop te oefenen."

Bron: sporza.be

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet