Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Zandman

Podcast: De Kiezer Beslist

do 19 mrt. - 11:30

In 'Zandman', tussen 22 en 23 uur, hoor je onbekende, maar ó zo bijzondere podcasts, maar evengoed vergeten pareltjes-van-docu’s uit ons archief en gloednieuwe kortverhalen. Al gehoord van 'De Kiezer Beslist'? Een audiowerkstuk gevuld met 1500 stoplappen en andere platitudes van Vlaamse en Brusselse politici. De eerste dansbare, politieke podcast ooit.
©www.nieuwstedelijk.be

Politieke verkiezingsdooddoeners als 'de kiezer beslist', of 'de kiezer schudt de kaarten', daar heeft niemand wat aan. Ook al denken de mensen van theaterhuis Het Nieuwstedelijk er hoogstwaarschijnlijk ook zo over, toch hebben ze er een zesdelige podcast over in elkaar gestoken. Een mini-voorstelling van maar liefst 1500 zulke politieke samples, die theater- en audiomaker Adriaan Van Aken verzamelde.

Het moet een kwelling geweest zijn, maar ook muzikant en componist Joris Caluwaerts werkte mee aan de podcast. Hij zorgde ervoor dat de voorspelbare uitspraken van de De Wevers en Ruttens van deze wereld ook catchy kunnen klinken.

Naast 'dat debat willen wij aangaan' en andere platitudes, komt in het laatste deel een twintiger aan het woord die écht het debat aangaat. De jongeling, met de vertelstem van Matthias Van de Brul, zoekt simpelweg zijn plek onder de zon en analyseert de politieke stand van zaken. 

Laat deze catchy, dansbare politieke podcast extra de vraag doen rijzen: wie geloof die politici nog? 

Luister hier naar 'De Kiezer Beslist':

Lees/luister ook: 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet