Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

Politie legt opnieuw feest stil in Joodse wijk in Antwerpen: "Tafels waren gedekt voor meer dan honderd mensen"

vr 27 nov. - 6:54

n de Joodse wijk in Antwerpen heeft de politie voor de derde keer deze week een feest moeten stilleggen. Toen de agenten het pand konden betreden met behulp van een slijpschijf, waren verschillende gasten al gevlucht. Sommigen hadden zich in het pand verstopt. Zo'n 33 mensen konden al geïdentificeerd worden. De meerderjarigen zullen onmiddellijk gedagvaard worden.
Politie Antwerpen

De politie kreeg donderdagavond een melding dat er een feest aan de gang zou zijn in de Joodse wijk in Antwerpen, in de buurt van de Belgiëlei. De agenten geraakten niet binnen en moesten de deur forceren met behulp van een slijpschijf. “We hebben de indruk dat de feestvierders dit in de gaten hebben gekregen via camera’s”, vertelt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Eens we binnen waren, was iedereen vertrokken. We troffen een lege zaal aan met de potten nog op het vuur.”

Enkele feestvierders hadden zicht verstopt. “We troffen sommige gasten aan in de garages onder het pand, maar ook boven in de hallen en buiten in de bosjes”, aldus Bruyns. Hoeveel feestvierders precies aanwezig waren, is niet geweten. “We hebben zo’n 33 mensen kunnen identificeren, maar in de feestzaal zagen we dat dat de tafels gedekt waren voor meer dan 100 personen.”

In principe krijgen alle meerderjarigen een onmiddellijke dagvaarding, in navolging van de richtlijnen van het Antwerpse parket rond lockdownfeesten.

Niet de eerste keer

Eerder deze week werden nog twee feestjes in de Joodse wijk stilgelegd. Daar waren toen respectievelijk 57 en 42 gasten aanwezig. Ook zij verstopten zich zodra de politie toekwam.

Luister naar Regina Sluszny van het Forum der Joodse organisaties:

Bron: vrtnws.be en De ochtend

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet