Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Ochtend

Politie zal bij grenscontroles vooral inzetten op toeristen

wo 27 jan. - 7:32

Vanaf vandaag zijn niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden. Enkel voor een aantal uitzonderingen, zoals medische redenen en dwingende gezinsredenen, kan je nog naar het buitenland. "We hebben beslist om op de essentie te handhaven", klinkt het bij Nico Paelinck, voorzitter van de Vaste Commissie van de lokale politie.
Politie

"Het gaat daarbij over mensen die op reis vertrekken. Als wij mensen uit regio Gent beladen en bepakt aan de grens richting Frankrijk controleren, dan valt onze frank ook wel. Daar gaat het over. De mensen die op reis vertrekken, besmet terugkomen, niets aangeven en voor extra besmettingen bij ons zorgen." Wandelaars of fietsers die tijdens hun tocht (per ongeluk) even de grens oversteken, moeten zich dus geen zorgen maken.

Terugkerende reizigers zullen zich ook mogen verwachten aan uitgebreide controles op het invullen van het Passenger Locator Form (PLF). Voor de verklaring op eer wil de politie eerst nog sensibiliseren. Zo zullen ze er zelf bijhebben om aan de mensen uit te delen, klinkt het bij Paelinck. Voor de niet-essentiële verplaatsingen toont hij zich minder mild. "Daarvoor komen onmiddelijk boetes. Die sensibilisering is al een hele week bezig."

De controles zullen niet enkel worden uitgevoerd door de lokale politie, maar ook door de federale politie. Daarnaast wordt er ook in twee snelheden gecontroleerd. "Vandaag starten we al met dynamische controles aan de grens. Maar aan het begin en het einde van de krokusvakantie komen er ook vaste controles."

Luister naar Nico Paelinck, voorzitter van de Vaste Commissie van de lokale politie in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet