Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Premier De Croo: "Bocht in cijfers is ingezet, maar we kunnen geweer nog niet van schouder veranderen"

vr 13 nov. - 5:24

Premier Alexander De Croo is voorzichtig positief over het verloop van de epidemie in ons land. Dat zei hij in de Kamer, een dag voor het nieuwe Overlegcomité. "De bocht is ingezet. Ik denk dat dat duidelijk is. Op het niveau van de incidenties zien we dat, en ook in het aantal nieuwe hospitalisaties."
De Croo

Maar premier Alexander De Croo hoedde zich voor al te groot optimisme. "We zien dat de hoge druk op intensieve zorg er nog altijd is. En dat wil zeggen dat het bijzonder zware werkomstandigheden blijven voor iedereen die daar werkt. We zitten nog niet in een situatie waar we het geweer van schouder kunnen veranderen."

We zien dat de hoge druk op intensieve zorg er nog altijd is.

Bovendien gaan vanaf maandag opnieuw heel wat kinderen naar school, stipte de premier aan. "Een eerste grote test", noemde hij dat. "We zullen de situatie in het onderwijs van heel nabij opvolgen." Ook het feit dat het stilaan winter wordt, helpt niet. "We zitten in een periode waar mensen minder buiten gaan. Alles wat binnenshuis gebeurt, brengt meer risico met zich mee dan wat je buiten doet."

Vandaag om 14 uur vindt er opnieuw een Overlegcomité plaats, virtueel dit keer, om de epidemiologische situatie te evalueren. De vergadering dient om "fijnmazig te kunnen begrijpen waar we vooruitgang boeken, waar de situatie nog bijzonder ernstig is en of de genomen maatregelen ertoe geleid hebben dat de bocht genomen is", aldus De Croo.

Bron: vrtnws.be 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet