Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Ochtend

Premier Wilmès pareert kritiek dat ze "onzichtbaar" is

do 16 apr. - 6:15

De laatste dagen klinkt er her en der forse kritiek op premier Sophie Wilmès (MR). Ze zou "niet zichtbaar genoeg" zijn. Maar die kritiek pareert ze in 'De Ochtend'. "Als het noodzakelijk is, kom ik. Maar alleen als het noodzakelijk is"
© Eric Lalmand (Belga)

Je ziet haar als de veiligheidsraad nieuwe beslissingen neemt. En af en toe in de media. Maar daarbuiten loopt premier Sophie Wilmès niet al te veel in de kijker. Dat lokt hier en daar kritiek uit. Ze zou een "onzichtbare premier" zijn.

In 'De Ochtend' verdedigt Wilmès haar aanpak: "Ik ben hier vandaag, ik was gisteren bij de televisie. Ik heb een toespraak gehouden. Ik ben iemand die communiceert als er iets belangrijks gezegd moet worden. Ik begrijp dat er een vraag is voor meer aanwezigheid in de media, maar er is een grotere vraag voor mij om aan het werk te zijn. Ik moet heel veel werken met mijn team. Er zijn ook heel veel mensen, die ook zaken kunnen verklaren."

Ik ben iemand die communiceert als er iets belangrijks gezegd moet worden

Tegelijk benadrukt ze: "Als het noodzakelijk is, kom ik naar de media. Maar alleen als het noodzakelijk is."

(lees verder onder de foto)

Sophie Wilmès in 'De Ochtend'

Sophie Wilmès in 'De Ochtend'

"Werken is achter de schermen, dat is hoe je echt werkt", voegt ze eraan toe. En daar loopt het goed, zegt ze. "In de federale regering, maar ook in de regio's, in de gemeenten, in de ziekenhuizen, de rusthuizen, iedereen werkt heel hard tegen het virus. Er is geen competitie over wie meer werkt dan een andere. Velen van ons slapen niet genoeg, maar het is nu absoluut noodzakelijk. We zijn een goed team en werken zo goed mogelijk in moeilijke omstandigheden."

"Bezoekers in woonzorgcentra toelaten moet niet snel-snel gebeuren"

Wilmès reageerde ook op de kritiek over het toelaten van bezoek in woonzorgcentra. Ze zei hierover dat dit geen verplichting is voor woonzorgcentra, dat de instellingen dit pas moeten doen als ze er klaar voor zijn, maar dat het wel perspectief kan bieden aan de bewoners van woonzorgcentra.

"Bezoekers in woonzorgcentra toelaten moet niet snel-snel gebeuren, het is een mogelijkheid. Ik zie hoe onmenselijk de situatie nu is en daar moeten we iets aan doen. En of dat nu vandaag, morgen of over een aantal weken gebeurt, dat is geen probleem. Maar er moet iets gebeuren."

"Dit (het toelaten van 1 bezoeker in zorginstellingen) is beslist met de ministers-presidenten van Vlaanderen, Wallonië, van Brussel, de Franstalige en Duitstalige gemeenschap. Dit is een probleem van communicatie en van tijd, maar het zal wel in orde komen. Iedereen moet de kalmte bewaren. Veel mensen zijn ook blij dat ze misschien niet vandaag of morgen, maar op een bepaalde termijn de mensen waarvan ze houden zullen terugzien."

Bekijk het integrale gesprek met Sophie Wilmès:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet