Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Nieuwe Feiten

Nieuwe Feiten

Priester-acteur wil president van Rusland worden

wo 7 sep. - 17:22

Priester-acteur wil president van Rusland worden

De verkiezingsdatum staat nog niet vast, en de Russisch-orthodoxe Kerk is not amused, maar de De 45-jarige Ioann Oklobystin (foto) is alvast een van de opvallenste Russische kandidaat-presidentskandidaten.

Hij  is orthodoxe priester, vader van zes kinderen, speelde in meerdere films en presenteert een populair tv-programma. Zijn programma is al even opmerkelijk als zijn curriculum. Oklobystin is voorstander van de herbewapening van Rusland en wil dat zijn land weer geregeerd wordt door een tsaar. Hij wil ook de democratie weer afschaffen.

Politieke ervaring heeft hij niet en geld voor een verkiezingscampagne evenmin, maar de twee miljoen handtekeningen die nodig zijn om zich presidentskandidaat te stellen zijn meer dan haalbaar.

Daarna moet hij de synode van de Orthodoxe kerken nog overtuigen van de noodzaak van zijn kandidatuur. Russisch-orthodoxe priesters mogen alleen aan politiek doen om in te gaan tegen 'schismatieke of heterodoxe krachten'. Hij rekent naar eigen zeggen op de goddelijke voorzienigheid.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet