Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Interne Keuken

Prins Charles

za 30 jun. - 8:42

Prins Charles is houder van een record. In de geschiedenis van Groot-Brittanië is hij de troonopvolger die het langst in de koninklijke wachtkamer zit. Hij wordt 70 op 14 november. Zijn moeder, the Queen, is 92 geworden in april. Zij is dus al een paar decenia oud en pensioengerechtigd. Maar ze volhardt, ze blijft ademen. En Charles wacht...
Charles, prince of Wales

Over Charles - voluit His Royal Highness Prince Charles Philip Arthur George, Prince of Wales, Earl of Chester, Duke of Cornwall, Duke of Rothesay, Earl of Carrick, Baron of Renfrew, Lord of the Isles, and Prince and Great Steward of Scotland enzovoort enzoverder - heeft Sally Bedell Smith een biografie geschreven: Prins Charles, een uitzonderlijk leven in de schaduw van de troon.

Sally Bedell Smith - Prins Charles, een uitzonderlijk leven in de schaduw van de troon

Sally Bedell Smith - Prins Charles, een uitzonderlijk leven in de schaduw van de troon

U kent de ingrediënten, de plot en de twee belangrijkste tegenspelers: Diana Spencer en Camilla Parker-Bowles. Mogelijk dat Harry De Paepe - huisanglofiel van Interne Keuken -  het zaterdag even over het amoureuze leven van de prins zal hebben. Maar dat is naar onze smaak een overbekend verhaal. Waar we echt nieuwsgierig naar zijn, zijn de opvattingen van de Britse troonopvolger. 

Van de terughoudendheid die je mag verwachten van een toekomstige koning, heeft Charles zich namelijk nooit veel aangetrokken. Hij heeft uitgesproken opinies: Charles is voorstander van alternatieve geneeswijzen, hij is van mening dat milieu en klimaat prioritaire problemen zijn, hij vindt hedendaagse architectuur een gruwel. En hij verkondigt die standpunten ook geregeld.

Dat kan hij zich als troonopvolger nog wel veroorloven, maar ooit blaast zijn moeder haar laatste adem uit, zingen de Britten God save the King en wordt Charles King Charles III. Dan moet hij zich hullen in onpartijdige zwijgzaamheid. En het is maar de vraag of dat bij zijn karakter past.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet