Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De Ochtend

PVDA: "We kennen wel de kleur van de burgemeestersjerp, maar niet wat regering tegen armoede gaat doen"

di 1 okt. - 5:35

De armoedecijfers blijven donkerraad, en dat is zorgwekkend." Jos D'Haese, fractieleider van de radicaal-linkse PVDA in het Vlaams parlement, is niet te spreken over het regeerakkoord van de nieuwe Vlaamse regering.
© Belga (Nicolas Maeterlinck)

Volgens D'Haese heeft de nieuwe regering niet goed geluisterd naar het signaal van de kiezer op 26 mei. Want dat, zo zegt hij, ging naar links. "Het ging over het asociaal besparingsbeleid, over hogere pensioenen, lagere facturen en betere lonen."

D'Haese vindt er naar eigen zeggen veel te weinig van terug in het regeerakkoord, en geeft het voorbeeld van de kinderarmoede. "In welke wereld leven die mensen eigenlijk? 150.000 kinderen leven in aremode, en we weten niet hoe deze regering dat wil aanpakken. We kennen nu wel de kleur vande burgemeestersjerpen, maar niet wat de regering aan armoede gaat doen. Die cijfers blijven donkerrood en dat baart me zorgen."

Dat Jambon al zei dat hij de definitie van armoede wil aanpassen - niet langer gebaseerd op inkomen - vindt D'Haese ronduit fout. "De armoedecijfers stijgen al tien jaar, en nu willen ze de definitie van armoede aanpassen, zo zei Jambon in "Terzake". De armoede is op tien jaar tijd verdubbeld en nu gaat men met de cijfers sjoemelen in plaats van een oplossing uit te werken."

Beluister het gesprek met Jos D'Haese via Radio 1 Select (Je vindt er de meest recente fragmenten van Radio 1)

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet