Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Wonderland

Radio 1 duikt in de muzikale geschiedenis van Serge Gainsbourg

zo 6 mrt. - 17:07

Op 2 maart 2021 was het 30 jaar geleden dat Serge Gainsbourg overleed. Voor de gelegenheid bracht Radio 1 een Classics Helden-podcast uit met een uniek portret van de Franse chanteur, regisseur, fumeur en provocateur. Met aan het woord: Daan, Herman Selleslags, Patrick Riguelle, Heleen Debruyne en Rudolf Hecke. Allen zijn ze met hem in contact gekomen, of zijn ze gefascineerd door de figuur en zijn werk.
CH

Podcast Classics Helden

In de podcast Classics Helden Serge Gainsbourg gaan Korneel De Clercq en Ilse Liebens op zoek naar de echte Gainsbourg. In een gesprek met superfan Daan Stuyven vernemen ze hoe zijn nummer 'Everglades' geïnspireerd is op het repertoire van Gainsbourg.

Er zijn in België niet veel mensen te vinden die veel tijd hebben doorgebracht met Serge Gainsbourg. Maar fotograaf Herman Selleslags is een van hen. Wanneer heeft hij Gainsbourg voor het eerst ontmoet? En hoe was Gainsbourg voor de lens?

Patrick Riguelle gidst ons langs de muzikale mijlpalen uit de carrière van Gainsbourg. Rudolf Hecke neemt ons mee achter de deuren van het legendarische 5bis, Rue de Verneuil, het huis waar hij dertig jaar geleden overleed.

Gainsbourg was ook geen onbesproken figuur, ook niet in zijn omgang met het andere geslacht. Heleen Debruyne stelt zich in haar 'Brief aan Gainsbourg' de vraag hoe je daar zoveel jaren later mee om moet gaan.

Beluister hier de podcast

Lees ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet