Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

album van de week

classic album van de week

Radio 1 Sessies

kies24

De Ochtend

Radio 1-podcast over schrijver Tom Lanoye bekroond bij Vlaamse podcastprijzen 'De Oorkondes'

za 11 nov. - 7:02

'Viva Lanoye', de podcast over schrijver Tom Lanoye van Radio 1 en VRT MAX is bekroond bij de uitreiking van de Oorkondes. Die Vlaamse podcastprijzen zijn voor de tweede keer uitgereikt in Kursaal Oostende. 'Viva Lanoye' won in de categorie 'Cultuur'. VRT MAX-productie 'De kunst van het verdwijnen' won in de categorie 'Story'.
Schrijver Tom Lanoye en podcastmaker Vincent Byloo
© VRT

De Vlaamse podcastprijzen zijn voor de tweede keer uitgereikt tijdens het DS Podcastfestival. In totaal zijn er zeven Oorkondes uitgereikt, in even veel categorieën. In vijf categorieën is de winnaar gekozen door een professionele jury van mediamakers. Voor de publieksprijs kon iedereen stemmen voor één van de zes genomineerden.

'Viva Lanoye' haalde het in de categorie 'Cultuur'. De podcast van Vincent Byloo, Wederik De Backer, Jeff Desmet, Joris Van Damme en Karen Vandermeulen voor Radio 1 en VRT MAX brengt een intiem portret van schrijver Tom Lanoye, die dit jaar 65 is geworden. Viva Lanoye haalde het van 'Boem Paukeslag', 'Drie boeken', 'Huis van de dichter', 'Koken met classics' en 'The Legend of Zillion'.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet