Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Radio 1 reist over de Donau met Europakenner Hendrik Vos: nog enkele plaatsen beschikbaar

za 14 okt. - 5:00

Tijdens deze unieke reis vaar je over de Donau langs het prachtige Wenen, Boedapest en Bratislava, waar je iconische monumenten en culturele hotspots bezoekt. Via de verhalen van professor Hendrik Vos kom je te weten hoe de geschiedenis van deze steden ons tot vandaag beïnvloedt. Voor de Radio 1-podcast 'Het Mirakel van Schuman' ging hij op zoek naar verhalen over de geschiedenis van de eenmaking van Europa. Radio 1-netmanager Jan Knudde gaat mee als gastheer. Aan boord zal hij professor Hendrik Vos interviewen en een gesprek modereren waarbij ook de deelnemers in interactie kunnen gaan.
Radio 1 reist over de Donau met Europa kenner Prof. Hendrik Vos

De reis: de mooiste route doorheen de geschiedenis

Van maandag 6 tot maandag 13 november 2023

De Donau is waarschijnlijk één van de mooiste routes doorheen de geschiedenis. De veelheid aan volkeren, invloeden, kunsten en culturen bracht prachtige muziek, architectuur en schilderkunst voort, maar eveneens de lekkerste en meest verrassende gerechten. 

Wenen: bezoek langs iconische monumenten zoals de Opera, de Ho­fburg, de gotische Stephansdom en de Capucijner Crypte. Optionele excursies mogelijk naar Schloss Schönbrunn of naar de belangrijkste art-nouveaumonumenten en het Kunsthistorische Museum.

Boedapest: op het dek van het schip kan je de romantische lichtjes van Boedapest bewonderen. We verkennen zowel Boeda - met de niet te missen Burcht en het Vissersbastion - als het volkse Pest aan de andere kant van de rivier, waar de Opera en het Heldenplein de blikvangers zijn. Extra excursie naar “De Donauknie” is inbegrepen.

Bratislava heeft een prachtig historisch centrum in barokstijl. Je geniet hier van een rondleiding, met aansluitend een privéconcert in het Primaciálny Palác, het grootste neoklassieke gebouw van Slowakije.

Melk: bezoek aan de gerenommeerde benedictijnenabdij, een echt barokjuweel dat tot het Unesco-werelderfgoed behoort. De excursie eindigt met een wijndegustatie. 

 Hendrik Vos

Hendrik Vos

De troeven van de reis

  • Interessante lezingen en interviews, speciaal geselecteerd door Radio 1
  • Bezoeken aan Boedapest, Bratislava en Wenen
  • Een privéconcert in het Primaciálny Palác, het grootste neoklassieke gebouw van Slowakije.
  • Wijndegustatie in Melk
  • Je maakt de reis aan boord van één van de meest comfortabele en elegante schepen op de Donau, die slechts plaats biedt aan 168 passagiers
  • Samenwerking met Greentripper: volledige koolstofcompensatie inbegrepen*
De troeven van de reis
De troeven van de reis
De troeven van de reis
De troeven van de reis
De troeven van de reis
De troeven van de reis
De troeven van de reis
De troeven van de reis
De troeven van de reis
De troeven van de reis
De troeven van de reis
De troeven van de reis
De troeven van de reis
De troeven van de reis
De troeven van de reis

Het Radio 1 programma aan boord: interessante lezingen en interviews

Hendrik Vos is professor Europese politiek aan de UGent en is als columnist verbonden aan De Standaard. Hij probeert de Europese politiek op een begrijpbare wijze uit te leggen en werd daarvoor enkele jaren geleden bekroond met de Wablieftprijs voor klare taal. Voor de Radio 1-podcast 'Het Mirakel van Schuman' trok hij in 2021 door Europa, op zoek naar verhalen over de geschiedenis van de eenmaking. 

Hij vertelt je tijdens deze reis geweldige verhalen en nieuwe inzichten over de boeiende geschiedenis van Europa, doorspekt met veel anekdotes en petites histoires. Radio 1-netmanager Jan Knudde gaat mee als gastheer. Aan boord zal hij professor Hendrik Vos interviewen en een gesprek modereren waarbij ook de deelnemers in interactie kunnen gaan.

Schrijf nu in en ga mee!

De Radio 1-reis vanaf € 2.490 p.p.
Meer info en reservatie: ga naar rivagesdumonde.be,  bel naar 02/899 84 00 of mail naar info@rivagesdumonde.be

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet