Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: Zandman

Zandman

Radio 2 Limburg wordt 75 en viert dat met de podcast 'Bij leven en welzijn'

ma 21 mrt. - 7:51

De regionale omroep Radio 2 Limburg bestaat 75 jaar. Een aantal iconische radioprogramma’s zagen er het levenslicht: 'Te Bed of niet te Bed' met Jos Ghysen, de opvolger 'Somers en Verschueren' en een aantal even legendarische radiostemmen: Armand Schreurs, Rita Janen en Luc de Laat. De omroep viert zijn verjaardag met de podcast 'Bij leven en welzijn'. In 'Zandman' hoor je de aflevering over Somers en Verschueren.
©VRT

Luc Verschueren en Dirk Somers werkten voor andere VRT-omroepen tot ze bij Radio 2 Limburg een onafscheidelijk radioduo werden. Samen presenteerden ze het zondagse 'Sportcafé' waarvoor elke voetbal- of wielervedette maar al te graag een grote verplaatsing maakte en waar ook heel wat bekende artiesten op het podium stonden. Jacques Vermeire was er de cafébaas en voerde er zijn eerste typetjes op. Somers en Verschueren werden vooral populair als presentatieduo van Ochtendkuren, waarmee ze het land rondtrokken en wekelijks op meer dan een miljoen luisteraars konden rekenen.

Lees verder onder de foto

In 'Bij leven en welzijn' blikken enkele Limburgse radiostemmen in zeven afleveringen terug op de voorbije periode. Ze worden aan de tand gevoeld door Daan Masset, een presentator van nu, die met stijgende verbazing aanhoort hoe zijn voorgangers vroeger radio maakten.

Je hoort het verhaal van Somers en Verschueren in 'Zandman' op maandag 21 maart, tussen 22 en 23 uur. Of wanneer het jou past, via Radio 1 Select of onze app.

Lees ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet